Laszlo TOKES, interviu pentru Corriere della Sera: Poporului roman i-a fost FURATA REVOLUTIA. Fostii COMUNISTI au transformat-o intr-o LOVITURA DE STAT

P.c. | 22.12.2014

Pe aceeași temă

Publicatia italiana Corriere della Sera i-a luat un scurt interviu celui pe care il prezinta drept simbolul revolutiei romane din 1989, pastorul Laszlo Tokes, considerand simbolic faptul ca acesta a ales sa traiasca a 25-a aniversare a Revolutiei la Budapesta. Tokes considera ca revolutia din 1989 a fost furata si ca minoritatile inca mai au de suferit in Romania. In viziunea sa, problemele minoritatilor, in special cea maghiara, se pot rezolva numai prin federalizarea tarii, relateaza ziare.com
 
 
Tokes declara ca trebuie facuta diferenta intre "povestea reala" a Revolutiei, inceputa intr-o mica biserica ungara din Timisoara "si care a unit tot poporul Romaniei", si versiunea distorsionata in scopuri politice.
 
 
"Revolutia i-a fost furata poporului roman, i-a fost furata de comunisti si de linia doi a fostilor comunisti, care au transformat-o intr-o lovitura de stat, cu obiectivul de a-si restaura puterea si de a o conserva, pentru ca vechiul sa para nou", declara Tokes.
 
 
 
 
Tokes continua aratand ca "sunt la putere succesorii 'spirituali' ai liderilor fosti comunisti. Mai mult sau mai putin camuflati sub alte denumiri, dar toti agatati de pozitiile de putere si economice. Vechiul regim - fosta nomenclatura, oficialii Securitatii - beneficiaza de protectia actualei puteri".
 
 
In ceea ce priveste situatia minoritatii maghiare astazi, "e o problema deschisa, care s-ar putea rezolva doar prin constituitea unui stat autonom al Transilvaniei in interiorul statului federal Romania. Aceasta este principala cale pentru a da stabilitate Europei centrale". 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22