Laura Codruta Kovesi: S-a recuperat aproape jumatate din prejudiciul dosarului privatizarii ICA

Fara Autor | 30.11.2014

Pe aceeași temă

Aproape jumatate din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) a fost recuperat, a declarat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu acordat Prima Tv ce urmeaza sa fie difuzat marti, relateaza Hotnews.

"Aproape jumatate din prejudiciul de 60 de milioane de euro a fost recuperat, ceea ce este o premiera pentru justitia din Romania", a declarat Laura Codruta Kovesi.

 

CITITI SI: Laura Codruta Kovesi: Nicio alta tara europeana nu are atat de multe dosare solutionate. Procentul de condamnari de peste 90% a DNA este mult mai mare decat a altor state.

 

In luna septembrie, statul roman a inceput recuperarea prejudiciului din dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Potrivit unor surse din institutiile abilitate in acest caz, autoritatile au preluat imobilul aflat pe soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, adresa la care functioneaza sediul postului Antena 3, informeaza Gandul.

 

Statul a preluat cladirea din proprietatea Institutului de Chimie Alimentară în contul prejudiciului de 60 milioane euro. Clădirea face parte din lotul de proprietăţi pentru care instanţa a dispus confiscarea în Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat.

 

În august 2014, omul de afaceri în vârstă de 67 de ani a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA. Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său. Totodată, lui Voiculescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

 

Contactat de presa, Mihai Gadea, directorul Antena 3 nu a dorit să facă nici un fel de comentariu.  "Nu doresc să vorbesc cu dumneavoastră", a spus Mihai Gândea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22