Laurențiu Cazan, coordonatorul represiunii din 10 august, renunță la șefia Jandarmeriei Prahova

Laurentiu Gheorghe | 04.01.2021

Fostul director general al Jandarmeriei Municipiului București din timpul intervenției în forță la mitingul din 10 august 2018 a renunțat la funcția de inspector-șef al Jandarmeriei Prahova.

Pe aceeași temă

Jandarmeria Română a comunicat că decizia de a se retrage de la conducerea Jandarmeriei Prahova a fost luată de Cazan „în urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei".

"În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire", a transmis Jandarmeria.

Cazan va reveni în funcția deținută anterior, adică adjunct al șefului Jandarmeriei București.

Laurențiu Cazan fusese împuternicit la comanda Jandarmeriei Prahova printr-un ordin semnat de șeful Jandarmeriei Române în 21 decembrie 2020, iar Ministerul Afacerilor Interne susținea că decizia a fost luată "pentru a asigura continuitatea”.

Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este unul dintre şefii Jandarmeriei acuzaţi că au organizat reprimarea manifestaţiei din 10 august 2018. Dosarul privind evenimentele de atunci a fost clasat, dar DIICOT a solicitat redeschiderea, cerând reluarea urmăririi penale pentru o parte din şefii Jandarmeriei de la acea vreme, printre care şi Cazan.Laurențiu Cazan, coordonatorul represiunii jandarmeriei împotriva protestatarilor pașnici la mitingul diasporei, din 10 august 2018, a decis să renunțe la șefia Jandarmeriei Prahova, unde a fost numit la sfârșitul anului trecut, pentru a nu afecta imaginea instituției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22