Lazăr a respins cererea lui Kovesi de recuzare a șefului Secției de investigare a magistraților

Laurentiu Gheorghe | 18.02.2019

Procurorul general, Augustin Lazar, a respins cererea de recuzare a Laurei Codruța Kovesi în cazul lui Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților.

Pe aceeași temă

Motivul invocat de procurorul general este tocmai Codul de Procedură Penală, care prevede expres ca inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării.

"Cererea de recuzare se formulează doar împotriva persoanei din cadrul organului de cercetare penală, a procurorului sau a judecătorului care efectuează activități judiciare în cauza. Este inadmisibilă recuzarea judecătorului sau a procurorului chemat să decidă asupra recuzării", este prevederea din CPP la care face trimitere Augustin Lazăr in decizia sa.

Laura Codruta Kovesi a anunțat, vineri, că a depus două cereri de recuzare in dosarul sau: una pentru procurorul de caz, Adina Florea, si alta pentru Gheorghe Stan, seful Sectiei de anchetare a magistratilor.

Gheorghe Stan a respins inca de vineri cererea de recuzare a Adinei Florea.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a fost audiata vineri la Sectia privind infractiunile in justitie in urma plangerii depuse de Sebastian Ghita, ea avand calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22