Lazăr i-a răspuns lui Toader: Delegațiile procurorului general au costat 20.000 de euro, nu 500.000

Laurentiu Gheorghe | 10.04.2019

Deplasarile externe efectuate de procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, de la preluarea mandatului, in anul 2016, pana in prezent, au totalizat suma de 96.373,51 lei (20.140.000 euro)

Pe aceeași temă

Precizarile sunt facute de Parchetul General in contextul in care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, l-a acuzat pe Lazar, in timpul interviului pentru functia de procuror general de astazi, ca ar fi dat pe deplasarile externe 500.000 de euro.

"Voi solicita si eu oficial aceste date", a spus Toader, astazi, la Ministrul Justitiei.

Dialogul Toader-Lazar:

Tudorel Toader: Am o intrebare, dar punctual si atat, ca sa incheiem. Ne-ati prezentat aici si in raportul dumneavoastra semnele recunoasterii internationale, ca ati fost invitat, ca ati fost invitat, ca ati fost invitat...

Augustin Lazar: Ca reprezentant al Ministerului Public.

Tudorel Toader: Ca doar nu al Justitiei sau al familiei Lazar. Intrebarea este urmatoarea. Daca aveti o evidenta a tuturor deplasarilor si evident a rezultatelor de recunoastere institutionala. Cineva imi spune, si voi verifica oficial, faptul ca toate aceste deplasari, pe durata mandatului dumneavoastra, au costat Ministerul Public, repet, trebuie sa verific, o frumoasa suma de 500.000 de euro. Este adevarat?

Augustin Lazar: Domnule ministru, eu cred ca este o exagerare. Si stiu, noi am comunicat la un post de televizune care sunt deplasarile. Vreau sa va spun ca procurorul general reprezinta Ministerul Public. Procurorul general daca reprezinta Ministerul Public se deplaseaza acolo unde Ministerul Public este invitat si face expuneri pe temele pe care a fost solicitat. Face schimb de experinta, intra in relatii cu ceilalti procurori, cu Eurojust-ul. Este invitat nu pentru beneficiul lui personal. Este o onoare a Ministerului Public. Noi am prezentat interes sa fim la schimbul de bune practici.

Daca cei care au denuntat aceasta chestiune imi arata o singura deplasare in care procurorul general nu a facut o expunere acolo unde a fost, aratand experinta Romaniei si capacitatea Romaniei de a gestiona, inclusiv in contextul Presedintiei, atunci...

Tudorel Toader: Nu despre asta era vorba. Nu se contesta ca ducandu-va acolo nu v-ati indeplinit mandatul. Doar se raporta simplu la cuantumul cheltuielilor ocazionate de aceste deplasari si va multumim pentru raspuns.

Augustin Lazar: Daca-mi permiteti, o sa fac o verificare in cazul cifrei. Este un post de televiziune critic la adresa mea. Eu le-am comunicat in scris. Toate datele. Ele nu sunt secrete. Toate cheltuielile sunt pe site.

Tudorel Toader: Tocmai v-am spus ca voi solicita eu oficial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22