Lazăr: Toader să-mi spună spună bărbătește ce probleme sunt. A venit pentru combinații obscure

Laurentiu Gheorghe | 21.02.2019

La scurt timp după vizita de două ore la Parchet și anunțul de începere a procedurii de numire a unui procuror general, Augustin Lazăr îl acuză pe ministru de „lipsă de bărbăție” și „combinații obscure”.

Pe aceeași temă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a efectuat în această dimineață o vizită la Parchetul General, unde a avut întrevederi cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, ocolindu-l ostentativ pe procurorul general, Augustin Lazăr..

„Ministrul Justiției nu poate veni să stârnească intrigi într-o instituție. El trebuia să vină în această instituție și să ia legătura cu conducătorul instituției, nu să vină tiptil, tiptil la un procuror. (...) Dacă a venit aici trebuie să-mi spună bărbătește ce probleme sunt (...) Dacă a venit aici, singurul care putea lua o decizie este procurorul general. Dar a contactat un procuror (Elena Iordache - n.r.) care are probleme de reprezentativitate în Asociația Procurorilor și care trebuie să-și clarifice mai întâi aceste probleme. Iar aceasta se poate face printr-o Adunare generală (a Asociației Procurorilor - n.r.), nu printr-o combinație obscură prin care se forțează demiterea lui Gabor”, a declarat Augustin Lazăr.

El a spus că, prin anunțul de declanșare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Toader "tocmai a recunoscut" că a eșuat în procedurile ilegale de revocare a sa din funcție.

„El a venit și a spus că se termina mandatul procurorului general. Această procedură trebuia lansată legal de la Ministerul Justiției și apoi să purtăm noi discuții. Mă întrebați ce voi face? Păi nu e o procedură lansată legal și oficial", a mai afirmat procurorul general.

De asemenea, procurorul general a spus că "informația zilei nu este că Toader a venit tiptil la Parchetul General", ci că "magistrații din CSM sunt puși să își dea cu părerea" cu privire la Ordonanța de Urgență adoptată marți, care blochează Ministerul Public.

„Informația zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informația era că magistrații din CSM a convocat adunările asociaților locale ale procurorilor care sunt puși să își dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată și care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcțional, spre bucuria unora,” a mai spus Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de numire a noului procuror general al României.

„Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul (lui Augustin Lazăr – n.r.) şi procedura se derulează între timp şi în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general”, a declarat Tudorel Toader la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22