Legile Educației, aprobate de Guvern, vor fi dezbătute în procedură de urgență în Parlament

L. G. | 29.03.2023

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus în briefingul de presă de la Guvern, că proiectele legilor Educației adoptate azi de Guvern vor merge în Parlament, unde vor fi dezbătute în procedură de urgență.

Pe aceeași temă

“Există aprobată o solicitare de procedură de urgență, odată cu adoptarea legilor în Guvern și s-a discutat despre abordarea discuției legilor într-o comisie reunită a celor două comisii de educație din cele două camere ale Parlamentului”, a spus Ligia Deca.

Ligia Deca a spus miercuri în briefingul de presă de la Palatul Victoria că legile educației, aprobate în Guvern azi, vor fi dezbătute în procedură de urgență în Parlament, într-o comisie specială comună. Astfel, legile vor trece mai repede prin Parlament, față de procedura legislativă uzuală.

Întrebată dacă este constituțional ca bicameralismul să fie suspendat atunci când este vorba despre analizarea legilor educației, cu un impact social și economic extrem de important, Ligia Deca a spus că “și procedura de urgență este o procedură democratică și aranjamentele care decurg din aprobarea unei astfel de proceduri la nivelul Parlamentului sunt tot o formă a democrației reprezentative. Este decizia Parlamentului care va fi modalitatea de dezbatere în cele două Camere, aceasta fiind una dintre ele”, a precizat Deca.

Articolul integral îl puteți citi Aici

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22