Legile Justiției și preluarea președinției UE, în atenția comisarului pentru Justiție, Vera Jourova

Redactia | 06.11.2018

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, va veni să discute cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, și alți oficiali români despre legile Justiției și preluarea președinției UE de la 1 ianuarie.

Pe aceeași temă

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat marți că va efectua o vizită în România peste 10 zile, în cadrul căreia se va întâlni cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Oficialul european a precizat, într-o declarație pentru business-review.eu, că executivul european va publica „în câteva zile” o opinie legată de cele mai recente schimbări la Legile Justiției și a subliniat că independența judecătorilor este esențială pentru dezvoltarea democratică a unei țări.

Vera Jourova a declarat pentru business-revue.eu că executivul european va publica foarte curând o opinie referitoare la modificările aduse de coaliția majoritară la legile Justiției, subliniind că independența magistraților este esențială democrația unei țări.

“Am informat România despre calea care ar trebui urmată pentru a ieși din criza Justiției și urmează să publicăm raportul MCV, care conține un set complet de recomandări legate de menținerea unei calități ridicate a sistemului judiciar și de urmărire penală și aștept cu nerăbdare dialogul cu reprezentanții români", a spus aceasta, înainte de a adăuga:

„Voi merge în România peste 10 zile și voi discuta cu ministrul Justiției și cu alți miniștri esențiali, deoarece răspund de aceste lucruri. De asemenea, raportul MCV va fi publicat în această lună. Am avut multe discuții cu Tudorel Toader. Discutăm frecvent. În câteva zile, vom publica o opinie despre ultimele schimbări aduse legilor civile și penale. Am văzut deja declarația Comisiei de la Veneția legată de această chestiune. Cred într-adevăr că România va putea să gestioneze președinția Consiliului UE în 2009, ca și crizele interne. Sunt întotdeauna optimistă și iubesc România”, a spus Vera Jourova.

Aceasta a adăugat că mesajele sale au fost au fost greșit interpretate de oficialii guvernamentali români.

“Am avut mesaje puternice pentru România, dar am avut astfel de mesaje pentru toate statele membre. Un sistem judiciar independent este un pilon de bază al dezvoltării democratice al oricărei țări. Judecători independenți sunt un atu pentru orice țară. Mesajele mele legate de România au fost interpretate drept pesimiste. Nu acesta a fost scopul. Mesajul meu a fost că gestionarea președinției UE alături de aceste probleme interne va fi o sarcină foarte grea - asta am spus”, a subliniat Jourova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22