Letonia a preluat presedintia Consiliului UE

Fara Autor | 01.01.2015

Pe aceeași temă

Letonia a preluat, joi, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza situației din ucraina.

 

Principalele teme ale agendei Preşedinţiei letone a UE sunt politicile faţă de Rusia, creșterea economică, situaţia din Grecia, securitatea energetică şi accesul europenilor, în principal al est-europenilor, pe piaţa britanică a muncii, contribuția agendei digitale la creșterea competitivității globale a Uniunii .

 

Letonia, care are două milioane de locuitori şi o importantă comunitate rusofonă, a dat asigurări că nu va avea o abordare politică "antirusă", ci una constructivă.

 

"Categoric, nu vom fi o preşedinţie antirusă ori prorusă", a explicat ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, citat de Mediafax.

 

Pe 21 şi 22 mai, la Riga este programat summitul Parteneriatului Estic, în contextul în care Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan aspiră să se apropie de Uniunea Europeană.

 

"Sperăm că aceasta va fi o ocazie pentru a se da un semnal puternic privind liberalizarea regimului vizelor europene", precizează şeful diplomaţiei letone.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22