Liberalii acuza un abuz in cazul concentrarii a 26 de Ordonante intr-una singura: Premierul Ponta persista in practici antidemocratice

T.d. | 17.03.2015

Pe aceeași temă

Concentrarea a 26 de Ordonante de Urgenta intruna singura este un abuz fara precedent din partea premierului Victor Ponta, sustin liberalii. Potrivit PNL, seful Executivului a sfidat, in acest mod, recomandarile Comisiei Europene (CE) si pe cele ale Comisiei de la Venetia.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de PNL, "premierul Victor Ponta persista in practici antidemocratice de eludare a Parlamentului, promovand acte normative in mod netransparent ce risca sa ofere noi precedente de abuz".

Potrivit liberalilor, prin acest gest politic seful Executivului anuleaza "toate asa-zisele bunele intentii anuntate chiar in fata Parlamentului despre parteneriatul institutional".

"Constatam din nou ca ceea ce spune Victor Ponta difera in totalitate de ceea ce face Victor Ponta", arata purtatorul e cuvant al liberalilor, Ionut Stroe, potrivit Hotnews.

De altfel, PNL afirma ca Ordonanta in cauza incalca recomandarile Comisiei Europene in rapoartele MCV, dar si pe cele ale Comisiei de la Venetia.

PNL arata ca "modul in care a fost adoptata aceasta ordonanta de urgenta tradeaza aceeasi mentalitate toxica a PSD si a lui Victor Ponta, manifestata inainte de alegerile prezidentiale, cand Guvernul a permis traseismul alesilor locali printr-un act care a incalcat principiile statului de drept".

Victor Ponta  afirmat luni ca a fost aprobata o singura Ordonanta de Urgenta in acest an (n.r. - este de fapt a doua), si nu incorporeaza mai multe Ordonante de Urgenta, ci doar mai multe articole. Intrebat care este legatura dintre articole, in conditiile in care fac referire la domenii diferite, Ponta a raspuns ca toate sunt masuri financiare.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22