Liberalii ar putea organiza dupa locale congresul la care vor alege presedintele unic

Iulian Popescu | 02.12.2015

Liberalii doresc o accelerare a fuziunii celor două foste partide (PDL și PNL) și ar putea organiza, după alegerile locale, un congres. Până atunci, se vor unifica unele poziții, vor fi aleși președinți unici în aproape toate structurile, a anunțat Alina Gorghiu.

Pe aceeași temă

 

„O să avem președinți unici în toate structurile până la județ, cam în tot ce există în PNL, până în primavară când se vor depune listele cu candidaturi vom avea președinți unici în persoana candidatului, ceea ce e un mare lucru (...) A fost unanim hotărâtă ideea că e nevoie de accelerarea fuziunii și cu cât mai multe funcții se reunesc este cu atât mai bine. O conducere mult mai suplă este și mult mai eficientă", a spus Alina Gorghiu, după ședința grupului senatorial al PNL, citată de Agerpres.

 

Copreședintele PNL nu a precizat funcțiile, dar potrivit unor surse politice, se vizează unificarea funcțiilor de secretar general al PNL și de vicepreședinți regionali.

 

"Eficientizarea structurilor de partid nu ține cont de un nume sau de altul (...) Nu vom discuta despre persoane, vom discuta de unificarea funcțiilor", a mai spus Gorghiu.

 

După locale, congres, la care va fi ales președintele unic

 

"Avantajul este că s-a creat această masă critică și lumea își dorește ca înainte de calendarul din protocolul de fuziune să finalizăm aceste etape sau să ajungem cât mai aproape de Congres, care înseamnă alegerea președintelui unic. Vom vedea dacă alegerile locale ne găsesc cu alte structuri unificate sau dacă, după alegerile locale, vom fi în măsură să organizăm un congres. Deja lucrurile sunt mult înainte de calendarul propus inițial", amai declarat Alina Gorghiu.

 

Actualul PNL a luat naștere pe 26 iulie 2014, când au fuzionat prin contopire PNL și PDL, la propunerea lui Crin Antonescu și Vasile Blaga, liderii de atunci ai celor două foste formațiuni. Antonescu s-a retras de la conducerea PNL după parlamentare, dar Blaga este acum copreședinte al noului PNL

 

Conducerea noului partid este una bicefala, iar termenul limita pentru contopire a fost stabilit la sfarsiul lui 2017.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22