Liberalii au modificat procedura depunerii candidaturilor pentru europarlamentare

Dora Vulcan | 04.08.2018

PNL a stabilit, sâmbătă, în BPN modificarea criteriilor de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, prelungind data de depunere a candidaturilor până la 1 octombrie 2018, în loc de 1 septembrie cum era prevăzut iniţial.

Pe aceeași temă

 

 

 "Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic și un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare își vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie 2018", se arată în documentul aprobat de liberali în Biroul Politic Naţional de sâmbătă, citat de Mediafax. 

 

"În cadrul listei de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidați + unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcție de rezultatul la alegerile locale și parlamentare și de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidaților pe listă va fi stabilită în funcție de apartenența candidaților la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor și de punctajul dobândit de fiecare candidat", se mai arată în documentul adoptat. 

 

De asemenea, liberalii au schimbat şi data la care va fi votată forma finală a listei de candidaţi, respectiv pe 15 noiembrie, de către Biroul Politic Național, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx.

 

Iniţial, data stabilită era de 1 noiembrie. Criteriile de evaluare a candidaturilor au rămas aceleaşi: "experiența politică; experiența administrativă și profesională; experiența în relații internaționale; calitatea proiectului depus". Deşi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că nu există încă o listă pentru candidatura la alegerile europarlamentare din 2019, PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban.

 

foto Agerpres

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22