Liberalii cer sancționarea lui Șoșoacă: Încalcă normele legale și morale

Redactia | 06.04.2021

Liberalii cer celorlalte partide parlamentare, să o sancționeze pe senatoarea Diana Șoșoacă, pe care o acuză de sfidarea normelor legale și a regulilor bunului simț.

Pe aceeași temă

”Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să își respecte statutul de parlamentar și să facă legi în interesul românilor și pentru electoratul care a trimis-o în Parlament”, se precizează în documentul prezentat de Alina Gorghiu în cadrul BEX.

Propunerea de sancționare a senatoarei Șoșoacă a fost validată de BEX și urmează să fie prezentată în Biroul Permanent al Senatului.

”Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării, în care fiecare dintre noi, la fel ca și domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine resprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât și românilor”, se mai arată în solicitarea PNL, adresată USR PLUS, UDMR și PSD.

Potrivit documentului, sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului, dar și aplicarea și respectarea măsurilor de protecție.

”Este grav să tolerăm asemenea conduită, mai ales că există sancțiuni disciplinare, statuate clar în cuprinsul art. 207 din Regulamentul Senatului, republicat:

  • Abaterile de la deontologia parlamentară se sancţionează cu:

  1. a) atenţionare;

  2. b) chemarea la ordine;

  3. c) retragerea cuvântului;

  4. d) îndepărtarea din sală pe durata şedinţei;

  5. e) avertisment public-scris”, se subliniază în document.

”Stimați colegi, acesta este un apel la dumneavoastră: să lăsăm orgoliile politice și să dăm dovadă de responsabilitate, corectitudine și respect. Dacă vrem să creștem încrederea în Senat, dacă ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie să soluționăm urgent problema. Vă amintesc că există și o reacție recentă din partea societății civile, adresată clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democrație din partea unui ales al electoratului. Parlamentul a tergiversat nepermis sancționarea unor persoane care promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe și care incită la ură. Este nevoie de asumare fermă din partea Senatului!”, se mai precizează în solicitarea liberalilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22