Liberalii depun moțiunea de cenzură: PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă

E.b. | 17.11.2017

Liberalii vor depun azi, la ora 12,00, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Pe aceeași temă

 

Moțiunea de cenzură este inițiată de PNL împreună cu USR.

 

"Această moțiune este un gest de responsabilitate și oricine spune că este inutilă și că nu își atinge scopul greșește profund, pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică, în care Opoziția, atunci când sesizează derapaje uriașe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moțiune de cenzură. Această guvernare a ratat în mai puțin de un an de zile orice promisiune din campania electorală și din programul de guvernare, mai mult decât atât și-a dat jos propriul Guvern. Este dispusă oricând, așa cum am văzut, să își zboare și al doilea Guvern", a declarat marți liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, citată de Agerpres.

 

PMP va susține moțiunea de cenzură propusă de PNL, însă consideră că, pentru a fi un demers serios, aceasta trebuie însoțită de o propunere alternativă pentru postul de premier în locul lui Mihai Tudose, a afirmat, marți, președintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

 

UDMR, prin vocea președintelui formațiunii, Kelemen Hunor, a anunțat că nu va semna acest text.

 

''Moțiunea de cenzură este bine-venită oricând, dar, în acest moment, această moțiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru că PSD și ALDE au o majoritate stabilă, cifric. (...) Am spus alt lucru de principiu: înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să știm cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcția în care vor să ducă țara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulțumește în nici un fel. Noi nu vom semna această moțiune de cenzură", a declarat Kelemen Hunor la RFI.

 

O parte dintre deputații neafiliați grupați în jurul lui Daniel Constantin vor anunța vineri, înainte de depunerea documentului în Parlament, dacă îl susțin sau nu.

 

La rândul său, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a spus că deputații acestui grup vor analiza luni textul moțiunii de cenzură propuse de PNL, după care vor decide dacă o susțin sau nu
 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22