Liberalii vor cere sesiune extraordinara a Parlamentului, in august, pentru legea votului prin corespondenta

M. B. | 14.07.2015

Pe aceeași temă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat marți că liberalii vor convoca pentru august o sesiune extraordinară a Parlamentului în care să se discute votul prin corespondență, informează B1 TV.

 

Votarea legii este urgentă, pentru a nu se intra în termenul de un an precizat de CCR în cazul legilor privind alegerile. Potrivit unei decizii a Curții, legile aceastea se aplică doar peste un an de la promulgare.

 

”O ultimă decizie politică pe care am luat-o este soluția de a apăra și de a da în vileag ipocrizia PSD. Tema este votul prin corespondență. Am decis convocarea pentru august a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Subiectul este, a fost și este prioritate pentru PNL. Acest drept fundamental trebuie recunsocut și celor din diapora și dacă vom intra în toamnă, nu vrem să depășim acest temen de un an. Suntem singurii care am susținut în mod constant acest proiect. Am și depus o moțiune de cenzură în acest sens”, a spus Alina Gorghiu, citată de B1 TV.

 

Ambii copreședinți ai PNL, Gorghiu și Blaga, au susținut că premierul ar trebui să-și dea demisia din cauza situației sale juridice, lucru pe care l-ar fi făcut imediat orice alt prim-ministru dintr-o țară civilizată.

 

Liberalii au mai anunțat că peste vară pregătesc o listă cu prioritățile legislative, iar până la 1 august “se vor stabili date privind evaluarea finală a candidaturilor pentru primării”. Fiecare organizație va face analiza candidaților, a explicat Vasile Blaga.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22