Liberalii vor consultari cu partidele pe principalele teme economice: Codul Fiscal, Legea salarizarii, acordul cu FMI

T.d. | 03.08.2015

Pe aceeași temă

Liberalii vor sa se aseze la masa discutiilor pentru consultari privind principalele teme economice. PNL a inaintat data de 17 august in acest sens si i-a mandatat pe Catalin Predoiu, Eugen Nicolaescu si Marian Petrache sa faca parte din echipa de negocieri.

"Bineinteles ca se va discuta Codul fiscal si sustenabilitatea acestuia, legea salarizarii in sectorul de stat si adaugam o tema acordul cu FMI, CE, BM", a declarat co-presedintele Alina Gorghiu dupa Biroul Politic National al PNL, potrivit HotNews.

Potrivit ei, liberalii propun data de 17 august pentru discutii cu celelalte partide, insa sunt deschisi si pentru datele de 18 si 19.

Cat priveste una dintre temele majore in acest moment – noul Cod Fiscal – co-presedintele Vasile Blaga a subliniat ca liberalii sunt dispusi sa sustina actul normativ in Parlament, cat timp Puterea vine cu o analiza detaliata asupra impactului pe care masurile fiscale il vor avea.

"Pentru ce trimitem echipa de negociere? Ca sa discutam sustenabilitatea. Nu am spus niciodata ca nu il votam (Codul Fiscal – n.r.). Sa discutam clar daca se sustine, sa vedem ce cheltuieli suplimentare intentioneaza guvernul. Si dl Dragnea este ingrijorat si i-a cerut domnului ministru al Finantelor sa vina cu o analiza.

Noi am spus foarte clar: daca vine cu calcule clare si precise prin care sa demonstreze sustenabilitatea codului fiscal, faptul ca nu se pune in pericol macrostabilitatea Romaniei, faptul ca masurile suplimentare cu care vine - legea salarizarii si altele, un vor pune in pericol aceasta macrostabilitate, il vom vota
" a declarat Vasile Blaga.

De cealalta parte, Alina Gorghiu a aratat ca “in primul rand PNL nu a spus nici macar o secunda ca nu va vota acest cod, am spus ca il vom vota in conditiile in care argumentele cifrice vor sustine pachetul de masuri de relaxare fiscala.

Au fost cateva argumente si cateva semne de intrebare pe care sper ca noul studiu de impact venit de la guvern le va spulbera. Adica - faptul ca depinde implementarea acestui pachet de masuri de relaxare fiscala de colectarea la buget este un lucru foarte important.

Cifra de 38 de procente sunt asumate de Ponta, nu de PNL, in conditiile in care colectarea la buget s-a ridicat la 38% stiti ca toti au spus ca este sustenabila aceasta relaxare fiscala. Doar ca aceasta colectare in prezent nu se afla la 38% ci undeva la 32%.

Partea cu evaziunea fiscala - de asemenea. Semnele noastre de intrebare dublate de consiliul fiscal, care a spus ca toate aceste masuri, inclusiv salarizarea in domeniul bugetar si celelalte mariri ar duce deficitul la 5-6% sunt lucruri pe care credem ca trebuie sa le discutam".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22