Licitaţie pe trotuar, în faţa vilei Prințului Paul, care a fost executat silit VIDEO

E.b. | 01.09.2016

Licitaţie înedită, în stradă, după ce Prinţul Paul a fost executat pentru o datorie de aproape cinci milioane de lire pe care o are la un jurnalist britanic. Licitaţia trebuia să aibă loc în vila lui Paul, dar el a refuzat să îl lase pe executorul judecătoresc să intre, aşa că s-a desfăşurat în stradă.

Pe aceeași temă

 

 

Pe de altă parte, reprezentanţii lui Paul susţin că licitaţia e ilegală şi că îi vor da în judecată pe toţi participanţii, conform B1 TV.

 

Organizatorii arată că licitaţiia a avut loc cu aprobarea Prinţului Paul, că nu mai există alte căi de atac şi că ei nu au făcut decât să aplice sentinţele definitive avute la dispoziţie.


Executorul judecătoresc a organizat joi o licitaţie pentru mai multe tablouri, sculpturi şi alte obiecte de artă, care trebuia să aibă loc la casa din strada Alexandru Philippide din Capitala, unde locuiesc Paul şi soţia sa, Lia. Însă  atunci când a ajuns, împreună cu mai multe persoane venite să liciteze, poarta era încuiată şi pe ea lipit un manifest prin care executorul era acuzat că încalca legea.

 

Aşa că, în faţa vilei lui Paul  a avut loc loc o licitaţie neobişnuită. Pe trotuar. Obiectele de artă au fost expuse în remorca unui camion.

 

În tricou, pantaloni scurţi şi încălţat cu adidaşi, un iubitor de artă se apropie de duba încărcată cu obiectele "regale" confiscate şi aruncă o privire de ansamblu. Chiar dacă a refuzat bustul, recunoaşte autorii tablourilor şi ar fi dispus să plătească.

 

La licitaţia de pe trotuar vin, însă, şi poliţiştii care cer documente. Dacă accestea nu există, este vorba depre comerţ ilicit.

 

Imediat, organizatorii licitaţiei închid maşina valoroasă şi caută alt loc în care să vândă bunurile care au aparţinut lui Paul, conform Digi24.ro

 

Tablourile şi celelalte obiecte de artă au fost confiscate de executori după ce Paul a pierdut un proces cu un ziarist britanic.


Executarea silită se face în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive din Marea Britanie, recunoscută în România.

Potrivit Realitatea Tv, bunurile aduse cu duba la poarta casei lui Paul nu valorează mai multe de câteva zeci de mii de euro, astfel că se ia în considerare şi executarea silită a locuinţei din strada Alexandru Philippide.

 

 

 

Marco Houston, jurnalist britanic: „Prinţul a spus că mi-a împrumutat mie bani, ceea ce este incorect. Eu l-am dat în judecată şi i-am cerut daune morale... suma totală este de 4,7 milioane de lire”, conform Digi .24.ro

 

Paul şi jurnalistul britanic s-au cunoscut în urmă cu zece ani. Reporterul l-a r fi denigrat într-un articol, iar Paul al României a mers la Londra să îi ceară explicaţii. Însă au ajuns să se împrietenească. Cel autointitulat Prinţul României şi-ar fi rugat noul amic două lucruri: să scrie ceva defăimător la adresa Principelui Radu şi să îi împrumute două milioane de euro.

 

Articolul a apărut, iar cel din urmă l-a dat în judecată pe reporter. A câştigat procesul şi i-a cerut despăgubiri. Aşa că jurnalistul s-a îndreptat, la rândul său, împotriva lui Paul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22