Liderii organizațiilor PSD din Ardeal se alătură revoltei împotriva lui Dragnea

Dora Vulcan | 16.09.2018

Liderii social democraţi din Transilvania fac un apel către Liviu Dragnea să convoace de urgenţă Comitetul Executiv al PSD. Solicitarea a fost făcută după o întâlnire de câteva ore a preşedinţilor de organizaţii. Aceştia spun că scandalul din interiorul partidului trebuie tranşat cât mai repede.

Pe aceeași temă

 

 

 UPDATE Din grupul liderilor din Transilvania, doar doi ar fi pro-Dragnea (Gabriel Zetea de la Maramureș și Ioan Mang de la Bihor), restul fiind anti-Dragnea iar cererea de a fi convocat CEX rapid este în defavoarea liderului PSD, care și-ar dori să amâne cât mai mult această ședință, scrie G4Media.ro. De notat că se vorbește despre susținerea guvernului PSD-ALDE, dar nici un cuvânt în sprijinul liderului PSD, acesta fiind cel atacat în ultimele zile, nu guvernul. În imagini apare și liderul PSD Cluj, Horia Nasra, despre care ziuadecluj.ro a scris joi că ar fi trecut în tabăra anti-Dragnea.

 

”Am avut în această după amiază o întâlnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat câteva ore, fiecare cu argumentele sale, despre direcţia în care trebuie să se îndrepte pe termen scurt şi mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm să văd că părerile coincid în cele mai multe privinţe şi am stabilit că începând de astăzi vom vorbi între noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des şi vom avea poziţii unitare atunci când se va vorbi despre viitorul nostru", a scris sâmbătă, pe Facebook, Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD şi preşedinte PSD Maramureş.

 

Acesta susține că organizaţiile judeţene PSD din Ardeal susţin „fără rezerve” Guvernul.

 

„Susţinem fără rezerve Guvernul PSD-ALDE şi aplicarea în continuare a Programului de Guvernare. Toate atacurile şi disensiunile publice între membrii PSD cu funcţii de conducere de la Bucureşti trebuie să înceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernării şi pentru a ne putea ţine de cuvântul dat românilor în 2016. Cerem preşedintelui Liviu Dragnea convocarea în cel mai scurt timp posibil a unei şedinţe (sau a câte şedinţe este nevoie) a Comitetului Executiv Naţional pentru a clarifica eventualele nemulţumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul să îşi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim să auzim nemulţumirile în cadrul şedinţelor statutare ale partidului şi nu în mass media", a adăugat Zetea.

 

 

 

Vicepreşedinte PSD a comentat anunțul pentru Digi24, precizând că se așteaptă convocarea Comitetul Executiv al PSD "în cel mai scurt timp posibil, situatia a trenat deja prea mult."

 

"Era absolut necesară, e normal să ne întâlnim cu colegii să discutăm problemele din viața curentă a partidului, observăm atât de multe puncte de vedere divergente în ceea ce privește viitorul partidului pe termen scurt, mediu, era normal să ne întâlnim. Vedem discuţii care deranjează foarte mulți membri ai PSD, membri de partid simpli, care simt nesiguranța și care nu văd cu ochi buni această disesiune la nivel național între liderii cu funcții la București. E important ca aceste discuții să înceteze cât mai rapid, să ne aducem aminte ce am promis oamenilor în 2016, că avem program de guvern, că îl putem implementa. Dacă vom continua toate aceste dispute politice, ne vom încălca cuvântul față de oameni, noi nu putem accepta așa ceva, eu sunt președinte de consiliu județean, alți colegi sunt președinți de colegii județene, primari”, a declarat Gabriel Zetea.

 

Întrebat dacă el și colegii din PSD Transilvania îl susțin pe Liviu Dragnea la președinția partidului, Zetea a răspuns că "nu există vreo alternativă vehiculată în spațiul public la Liviu Dragnea."

 

"Nici nu se pune problema de a discuta față de președintele partidului și nici nu există vreo alternativă vehiculată în spațiul public la Liviu Dragnea. Liviu Dragnea este astăzi președintele ales al partidului, este președintele care ne-a condus în bătăliile din 2016 și, sunt convins, nu are rost să ne ascundem, toată lumea îi spune acest lucru și lui Liviu Dragnea, sunt convins că ar achiesa la așa ceva, dacă există o alternativă, dacă există o personalitate bine conturată în interiorul care poate să aducă mai mult plus valoare pentru noi ca partid, dacă acea persoana face mai mult și mai bine decat el. Nu se pune problema despre așa ceva", a precizat Zetea.

 

***

 

Tot mai mulți social-democrați vor ca Liviu Dragnea să plece din fruntea partidului. Disidenții au pregătit și o solicitare scrisă care ar fi semnată de peste 20 de organizații ale partidului. Deși planul inițial era de a o depune, vineri, la partid, contestatarii lui Dragnea s-au răzgândit, informează Realitatea. Vor să-l determine pe șeful PSD să-și dea demisia pentru a evita un scandal în interiorul partidului, scrie stiripesurse.ro. 

 

Nicolae Bădălău, Paul Stănescu și Mihai Tudose sunt nucleul dur al grupării din PSD care dorește îndepărtarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

 

În ultimele zile, lor li s-au alăturat alți membri ai nucleului dur din PSD: Dumitru Buzatu - sef PSD Vaslui, Robert Negoita - sef PSD sector 3, Bucuresti, Rodica Nassar - sef PSD sector 2, Bucuresti, Ioan Mocioalca - sef PSD Caras Severin, Ion Rotaru - sef PSD Braila.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22