Liderii PNL, cărora li s-a alăturat și președintele Iohannis, i-au cerut azi demisia lui Florin Cîțu

L. G. | 31.03.2022

​Liderii PNL s-au întâlnit la Vila Lac pentru a discuta despre debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului. Potrivit unor surse liberale, la întâlnire a participat și președintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Mai mulți lideri de filiale ale PNL vor debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului. Revolta a izbucnit chiar când acesta era plecat din țară într-o vizită în SUA, scrie HotNews.ro.

Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu ideea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan dar și majoritatea liderilor de organizații, completează HotNews.ro.

În cazul în care acesta va refuza să demisioneze, se va încerca prin vot în forurile statutare ale partidului convocarea în luna aprilie a unui congres extraordinar.

Potrivit surselor citate Iulian Dumitrescu ar fi primit acceptul președintelui Klaus Iohannis de a începe debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Demersul are loc în contextul în care în interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.

Deja, Organizația PNL Buzău a anunțat printr-un comunicat că Biroul Politic Județean al PNL Buzău a decis, astăzi, în unanimitate, transmiterea solicitării către Biroul Politic Național de a convoca congresul pentru numirea unui nou președinte al Partidului Național Liberal.

Conform surselor citate de G4Media, Florin Cîțu nu ar fi acceptat cererea de a demisiona de la conducerea liberalilor, în cadrul întâlnirii care a avut loc în jurul orei 18:00 la Vila Lac din București, întâlnire la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Întâlnirea a fost convocată de cei patru prim-vicepreședinți al PNL, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu, și care i-au cerut să demisioneze din funcția de președinte al partiduluiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22