Liderii USR-PLUS: Vom merge mai departe împreună, chiar dacă discuțiile sunt pe alocuri mai aprige

Laurentiu Gheorghe | 16.06.2019

Cei doi lideri ai Alianței 2020 recunosc că negocierile dintre cele două partide sunt mai dure dar că rămân hotărâți să meargă împreună la prezidențiale, locale și la parlamentare.

Pe aceeași temă

Dan Barna și Dacian Ciolaș au postat fiecare pe Facebook un mesaj comun, după ce în presă au apărut informații referitoare la tensiunile apărute în timpul negocierilor dintre USR și PLUS privind strategia comună pentru anul electoral 2020. Dar în ciuda tensiunilor, și că „pe alocuri discuțiile sunt mai aprige”, cele două „vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare”.

Precizările celor doi lideri vin după ce Digi24.ro a scris că vineri seară a fost o nouă rundă de negocieri între echipele USR –PLUS pentru încheierea unei alianțe pe termen lung, care să cuprindă prezidențialele, localele și parlamentarele din 2020 și că Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masă în timpul discuțiilor și ar fi plecat. A fost a două oară când liderul PLUS ar fi părăsit negocierile în timpul dezbaterilor.

Postarea integrală a celor doi lideri:

”Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dan, eu aflându-mă la Cabana Babele alături de Valerie, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR și PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare.

Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22