Liderul AUR nu mai efectuază vizita în SUA după ce Fundația Israel Heritage i-a retras invitația

L. G. | 14.09.2022

Fundația Israel Heritage îi retrage liderului partidului extremist AUR, George Simion, invitația la un dineu în SUA cu participarea fostului secretar de stat american Mike Pompeo.

Pe aceeași temă

Potrivit unui document supus aprobării Biroului Politic al Camerei Deputaților, președintele AUR a cerut decontarea a patru zile de deplasare pentru o cină la New York, dată în cinstea lui Mike Pompeo, fiind precizat faptul că este vorba despre o cină gratuită.

Potrivit sursei citate, invitația este asumată de directoarea IPCGE, Shoshana Bekerman, „în numele” Israel Heritage Foundation și este adresată pe 7 septembrie lui George Simion, fiind invitat să participe la o cină în onoarea lui Mike Pompeo, fost secretar de stat în mandatul de președinte al lui Donald Trump între 2018 și 2021.

Însă, un document publicat marți de G4Media.ro arată că Fundația Israel Heritage îi retrage liderului partidului AUR, George Simion, invitația la dineul din SUA.

Fundația Israel Heritage a fost înființată în 1974 de supraviețuitorii Holocaustului sub numele Ayshel Avraham. Vicepreședintele executiv al fundației și-a dedicat timpul pentru a-i ajuta pe supraviețuitorii Holocaustului în orice mod posibil, arată pagina oficială a fundației.

Simion: Guvernul României s-a implicat

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, a susținut, marți, într-o conferință de presă, că membri ai Guvernului României şi ambasadorul SUA la Washington, Andrei Muraru, şi-au folosit calitatea oficială pentru a opri vizita sa în Statele Unite.

„Aş vrea să denunţ public unele chestiuni de o gravitate fără precedent. Membri ai Guvernului României şi ambasada României la Washington, prin domnul Muraru, au făcut presiuni extraordinare ca relaţiile noastre cu partidul republican, întâlnirea noastră cu domnul Pompeo şi sesiunile legate de ONU la care urma să particip să nu aibă loc. Faptul că membri ai Guvernului României sună pentru a opri acţiunile unui alt partid politic, folosindu-şi calitatea oficială, faptul că ambasadorul României în SUA şi, atenţie, nu e prima oară când se întâmplă lucrul acesta, s-a întâmplat acelaşi lucru cu ambasadorul României în Israel care a dat telefoane la un alt partid, la Likud din Israel, ca dialogul pe care îl avem, sunt partide similare, să fie oprite. Aceşti oameni îşi folosesc calitatea lor oficială de demnitari ai statului român pentru a opri activitatea noastră politică. Lucrul acesta este fără precedent. În ciuda zbaterilor fraţilor Muraru şi a publicaţiilor care lansează minciuni despre noi, fac publică şi a două scrisoare prin care Inter-Parliamentary Coalition for Global Ethics spune că vom realiza vizite cu reprezentanţi din media din SUA, de la Fox News. Totodată anunţăm că cei cu care colaborăm din rândul partidului republican, membri ai familiei Trump, vor fi partenerii noştri politic în proiectul numit 2024 alegeri în SUA şi alegeri în România. Partenerii noştri naturali, fireşti din SUA sunt fostul preşedinte Donald Trump şi partidul republican în întregimea lui”, a afirmat George Simion, citat de News.ro.

AUR, derapaje privind istoria Holocaustului

De la supriza intrării formațiunii în Parlamentul României, partidul a stârnit mai multe controverse, având o serie de acțiuni și afirmații care au intrigat opinia publică.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a vorbit, în contextul pandemiei, într-un comunicat de presă despre „experimente ideologice” asupra copiilor și de o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România. Formațiunea a făcut referire și la o ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.).

Un alt episod controversat a privit susținerea partidului pentru funcția de premier pentru Călin Georgescu, un personaj promovat mai ales de propaganda de stat rusă. Formațiunea a retras ulterior nominalizarea. Călin Geogescu a afirmat că îi consideră „eroi ai neamului românesc” pe şeful legionar Corneliu Zelea Codreanu, autorul unor asasinate politice în perioada interbelică, şi pe Ion Antonescu, autorul Holocaustului din România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22