Liderul USR cere demisia ministrului Dan: Jandarmeria, brațul armat al lui Dragnea

Dora Vulcan | 21.06.2018

Preşedintele USR a cerut joi demisia ministrului de Interne Carmen Dan şi a şefului Jandarmeriei, pe care i-a acuzat că au transformat Jandarmeria în „braţul armat al lui Liviu Dragnea”.

Pe aceeași temă

 

 

 

Barna acuză că este inadmisibil ca într-un stat european Jandarmeria să se comporte ca înainte de anii 1990 şi să fie un instrument aflat la comandă politică.

 

 Anunțul a fost făcut de președintele USR.

 

„USR cere ferm şi explicit demisia doamnei Carmen Dan, ministrul de Interne, şi a şefului Jandarmeriei Române, domnul Sebastian Cucoş, pentru că cei doi au transformat de ieri Jandarmeria Română în braţul armat al lui Liviu Dragnea. Este inadmisibil pentru un stat european ca Jandarmeria să se comporte ca înainte de anii ‘90 şi să devină un instrument care acţionează la comanda unui partid politic. Ieri (miercuri – n.r.), după plenul Parlamentului, doamna Carmen Dan a precizat că protestatarii ar trebui băgaţi în dubă şi doar la câteva ore, în cadrul unui protest paşnic, oamenii au început să fie băgaţi în dubă precum într-un stat dictatorial”, a spus Dan Barna, citat de Digi 24. 

 

Dan Barna a acuzat violențele jandarmilor la adresa oamenilor care protestau și a jurnaliștilor prezenți la fața locului.

 

„Umeri, coate și îmbrânceli date jurnaliștilor. Este un lucru extrem de grav. E greu de explicat situația în care a ajuns România în momentul de față. Dacă în decembrie 2016 ra un stat normal, european, iată că după un an și jumătate violența este promovată ca politică de stat”, a spus liderul USR.

 

El a amintit și de cazul jurnalistului german Paul Arne Wagner, despre care a spus că a fost „extras” de forțele de ordine ca într-o dictatură din America de Sud.

 

„Vorbind de atacurile la adresa prssei, chiar la mitingul de aseară, jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat exact ca-n dictaturile sud-americane, extras din mulțime pentru că este autorul unui reportaj foarte crud de adevărat despre Teleorman”, a spus Barna.

 

„În momentul în care jurnaliști care fac anchete oneste sunt pescuiți de organele de represiune ale statului e clar că de îndreptăm spre o dictatură, o dictatură a forței”, a adăugat el.

 

Dan Barna a mai spus, în acest context, că USR a pregătit o lege a adunărilor publice „pentru ca ceea ce s-a întâmplat aseară în România să nu mai aibă loc”.

 

Totodată, el a anunțat că USR va propune sancționarea celor patru parlamentari PSD care, la protestul de miercuri din Parlament, au devenit bodyguarzii lui Liviu Dragnea împotriva jurnaliștilor. Este vorba despre Corneliu Buicu, Dorel Căprar, Vlad Bontea și Ilie Toma.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22