Liderul USR cere să fie dezbătute inițiativa „Fără penali” și alegerea primarilor în două tururi

Laurentiu Gheorghe | 18.10.2019

Dan Barna a declarat după discuțile cu Ludovic Orban, că dacă măsurile propuse de USR vor fi acceptate e un „mesaj că lucrurile se schimbă în România și un mesaj că ieșim de sub umbra aceasta a PSD-ului”.

Pe aceeași temă

Dan Barna, a declarat, după discuțiile cu liberalii privind susținerea premierului desemnat, Ludovic Orban, că negocierile vor fi reluate marți după-amiază sau miercuri dimineață, liderul USR spunând că Parlamentul ar trebui luni sau marți să voteze inițiativa Fără Penali în Funcții Publice și o lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„În măsura în care aceste inițiative trec, e un mesaj că ieșim din umbra PSD-ului”, a spus Barna.

„Suntem curioși ce partid ar putea să voteze astăzi împotriva inițiativei Fără Penali în Funcții Publice”, a adăugat candidatul USR - PLUS la prezidențiale.

Dan Barna a spus că celelalte priorități ale USR sunt desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, modificarea legilor justiției, adoptarea inițiativei privind radarul pădurilor și stoparea tăierilor ilegale de copaci.

„Vom avea o nouă rundă de discuții marți după-amiază sau miercuri dimineață”, a declarat Barna, repetând că USR poate să intre la guvernare doar în urma unor alegeri anticipate, după obținerea unei majorități parlamentare.

Liderul USR a explicat și de ce a cerut DLAF să trimită la DNA toate documentele legate de firma sa: ”Nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă.”

„Vreau ca verificarea să nu fie făcută de o instituție controlată direct de un contracandidat. Am o așteptare legitimă ca verificările să fie făcute de o instituție independentă politic”, a mai spus Dan Barna.

În replică, Ludovic Orban a spus că nu poate livra mai mult decât voturile pe care PNL în Parlament.

”Nu poți să condiționeze PNL de lucruri pe care nu le poate oferi”, a spus Orban, la scurt timp după ce Dan Barna spuse că a cerut ca Parlamentul să voteze mai multe priorități ale USR, precum alegerea primarilor în două tururi sau inițiativa Fără Penali în Funcții Publice.
”Noi nu putem să facem decât ce am făcut până acum, să susținem anumite puncte de vedere (...) sunt puncte în care noi deja ne-am înțeles”, a declarat liderul liberal.
”În fiecare zi în care acest guvern demis rămâne la putere se întâmplă o grămadă de nenorociri pentru România”, a adăugat acesta.
”Am văzut o declarație anterioară în care într-un fel condiționau susținerea inverstirii guvernului de reușita acestor proiecte. Aici vă spun sincer că nu cred că asta va fi poziția lor pentru că este o poziție nerezonabilă. Nu poți cere PNL decât ceea ce poate da PNL. Să susțină proiectele, noi oricum le susținem, unele sunt proiectele noastre. Nu poți să condiționezi PNL de lucruri pe care nu le poate oferi PNL. Noi nu putem decât să facem ce am făcut până acum, să susținem anumite puncte de vedere”, a adăugat premierul desemnat”, potrivit Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22