Liga Studenților din Iași, protest anticorupție pentru demiterea rectorului Tudorel Toader

Dora Vulcan | 05.06.2019

Studenții ieșeni își cheamă colegii, pe profesori şi pe toţi cei care au susţinut şi susţin lupta anticorupţie la un protest la care cer demiterea rectorului Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

Liga Studenților Iași îi cheamă pe studenți, pe profesori și pe toți cetățenii care au susţinut şi susţin lupta anticorupţie la un protest, organizat miercuri pe treptele universității, pentru a-i cere demisia fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, rector al universității ”Alexandru Ioan Cuza”.


Tudorel Toader NU este rectorul meu” se numește protestul programat miercuri de la ora 12.00, pe treptele din fața Corpului A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Chemarea la protest a studenților ieșeni

Ai votat DA la referendumul pentru justiţie? Atunci trebuie să ceri alături de noi demisia lui Tudorel Toader!

Liga Studenților (LS IAȘI) cheamă studenţii, profesorii şi toţi cetăţenii care au susţinut şi susţin lupta anticorupţie la o acţiune de protest, miercuri, 5 iunie, de la ora 12 la ora 13, pe scările din fața Corpului A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care vom cere cu toţii #DEMISIA lui #TudorelToader!

Tudorel Toader trebuie să îşi dea URGENT demisia din funcţia de rector al #UAIC, având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice. Comunitatea academică este privită drept complice moral al lui Toader, atât timp cât va tăcea. Mulți elevi și părinți sunt determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector.

Când 2/3 din mandatul de rector îl închini intereselor politice și financiare și nu comunității academice, înseamnă că ai păcălit „electoratul academic”, te-ai folosit de imaginea instituției, pentru a ajunge unde ți-ai propus de fapt.

Este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene.

Avem obligaţia morală să salvăm demnitatea universităţii!

Dacă nu ştii toate motivele pentru care Toader trebuie să îşi dea demisia, le găseşti aici: http://ligastudentilor.net/liga-studentilor-din-iasi-ii-cere-lui-tudorel-toader-demisia-urgenta-din-functia-de-rector-se-pregateste-boicotarea-admiterii/

Facem apel la toți cei care au susținut mișcarea civică anticorupție, în special la studenții, profesorii şi românii care au votat DA la referendumul de duminică, să susțină demersurile de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector.

Prin tăcere, comunitatea academică nu ajunge decât să se închine în fața corupției morale și minciunii.

Demisia sa este mai mult decât necesară, fiind o continuare firească a dispariției de pe scena publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) și a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, două personaje toxice care l-au propulsat în politică pe Tudorel Toader și pe care acesta le-a apărat în mod public, tulburând pentru membrii cu probleme penale ai partidelor PSD-ALDE stabilitatea sistemului de justiție și bunul mers al societății, din obligație personală.

A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi!

#demisia
#nueştirectorulmeu
#neluămuniversitateaînapoi
#ToaderTudorelNUneeştimodel

***

Vineri a mai avut loc un protest similar în fața universității ieșene, la care s-a cerut demisia lui Tudorel Toader.

De asemenea, aproape 30.000 de cetățeni au semnat o petiție inițiată de comunitatea Declic pentru demiterea fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, din funcția de rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

”Considerăm că domnul Tudorel Toader nu mai este de mult un reper moral în materie de educație juridică pentru viitoarele generații de absolvenți de Drept. Studentii trebuie ghidați de persoane integre, care să înțeleagă și să respecte valorile fundamentale ale statului de drept, cu o înaltă conduită morală și profesională, ceea ce rectorul Universității A.I.Cuza din Iași nu mai poate fi considerat din cauza motivelor invocate mai sus în acest sens, prin care a demonstrat că în anii de mandat ca ministru al Justiției nu a făcut decât să deservească interesele politice ale persoanelor aflate în funcții de influență pentru ca acestea să își rezolve problemele penale personale”, arată petiția inițiată pe Declic.ro.

“Tudorel Toader a demis-o pe Laura Codruta Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție într-un mod abuziv; a dezinformat oficialii europeni în legătură cu aspectul mai sus menționat, spunând că Președintele a demis din functie procurorul-șef al DNA; a scos Președintele din procedura de numire a procurorilor șefi la cele mai înalte parchete, subrezind echilibrul democratic în țară; nu a ținut cont de avizul consultativ al CSM în multe dintre acțiunile întreprinse; a creat Secția Specială de investigare a magistraților, organism profund antidemocratic și care are rolul de a pune presiune pe magistrați, care pune în pericol statul de drept într-un mod imminent; prin OUG 7 a dinamitat sistemul judiciar din România, reușind să genereze proteste fără precedent atât în rândul magistraților, cât în și în rândul societății civile care îi susține pe aceștia”, se mai spune în textul petiției.

Foto, Cristian Chelaru

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22