Liiceanu, despre cinismul PSD: Sa expui in fata intregii lumi victimele jafurilor tale

E.b. | 26.02.2017

Gabriel Liiceanu critica mitingurile pentru sustinerea Guvernului Grindeanu organizate de PSD, cu membri de partid adusi cu autocarul si simpatizanti "reeducati" de posturile TV, intr-un editorial recent intitulat "Romania gurilor stirbe".

Pe aceeași temă

 

 

"In Pitestiul anilor ᾽50, 'flagranta falsificare' se obtinea prin 'reeducare', ceea ce insemna: prin cele mai cumplite si extravagante tipuri de tortura, practicate in locuri anume amenajate: in lagare si inchisori. Astazi nu mai e asa. Astazi avem alte tehnici de patrundere in creierul oamenilor. Astazi avem televizor, avem profesionisti ai intoxicarii (care-si spun 'jurnalisti' sau 'moderatori'), iar 'victimele' si 'calaii' nu mai arata nici ele la fel", scrie Gabriel Liiceanu, intr-un editorial publicat pe platforma Contributors.


"Lagarul de reeducare a fost mutat in sufragerie, in fata televizorului, victima sta pe un scaun sau pe o canapea, bea bere sau rontaie snack-uri, iar tortionarul ii suceste creierii instalat pe un ecran.


Astazi, gadele nu te mai baga cu capul in hardau; astazi, el are aerul pios al unui misionar, are indignarea in gat si marile cuvinte ale umanitatii - cinste, adevar, dreptate - pe buze. Astazi, fecalele sunt pregatite pentru a fi inghitite cu creierul. Iar rezultatul este magnific: un post de televiziune transformat in centru de reeducare avariaza, in cateva ore, mintile catorva milioane fata de cele cateva sute, in cativa ani, dintr-un lagar de reeducare", scrie Liiceanu, care face astfel o paralela cu torturile comuniste din anii '50 de la Pitesti, inspirata de reportajul intitulat "Ura scindeaza Romania: experimentul Pitesti, varianta 2017", publicat de Adevarul dupa mitingul PSD de sambata trecuta.


"Dupa care, 'raspandind in aer un aspru miros de saracie, umilinta si neputinta' < (Delcea&Barbu), ele (victimele - n.red.) sunt scoase in piata si puse sa-i aplaude pe cei care, furand tot, i-au lasat, ca simbol al mizeriei lor, cu gurile stirbe.


Ce siguri sunt, iti spui, politicienii nostri care au devastat Romania, pe operatia de intunecare a mintilor desfasurata in anii tranzitiei, daca au curajul sa deschida in plina piata, ca la Pitesti sau la Cotroceni, vitrina mizeriei poporului roman! Si ce cinism, Dumnezeule!, sa expui in fata intregii lumi victimele jafurilor tale sistematice din ultimele doua-trei decenii!", scrie filozoful.

 

"L-am auzit pe seful unui partid din Romania auto-intitulat socialist - vorbea de la nivelul palatelor sale, al hotelurilor sale, al piscinelor si terenurilor de tenis 'dotate cu nocturna' - adresandu-se celor-fara-de-dinti, inainte de a-i trimite la 'contra-manifestatie', cu aceste cuvinte: 'Sa le spunem alegatorilor nostri ca pot avea o viata mai buna'. (...)


Si totusi trebuie facut ceva. Nu mai putem sta - iata s-au facut deja 70 de ani (1947-2017) si in curand vom sarbatori o suta de la nasterea Romaniei Mari - fara dinti in fata Europei", sustine Gabriel Liiceanu.


Reactia filozofului vine in urma mitingurilor de sustinere a Guvernului Grindeanu organizate de PSD, unul la Pitesti, saptamana trecuta, si unul sambata aceasta, la Targoviste, dar si ca reactie la stirile false difuzate zilnic de unele televiziuni de stiri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22