Liiceanu despre Kovesi: Nu avem mulți oameni de calibrul ăsta în România în clipa de față

Redactia | 09.07.2018

Scriitorul Gabriel Liiceanu sesizează capitalul de încredere acumulat de Laura Codruța Kovesi și pe care ar trebui să-l folosească pentru oamenii care vor să pună România pe drumul civilizației și a normalității.

Pe aceeași temă

 

 

Președintele Klaus Iohannis „nu avea nicio posibilitate să nu țină cont de hotărârea Curții Constituționale”, chiar dacă această instituție vitală a statului este puternic politizată, a spus scriitorul la RFI.

 

"Am sa va spun intai ca o hotarare a Curtii Constitutionale intr-un stat democrat nu poate fi nicicum ocolita, nepusa in opera. Deci din acest punct de vedere, presedintele nu avea nici o posibilitate de a nu tine cont de hotararea Curtii", a declarat Liiceanu la RFI Romania.

 

El subliniaza ca "ceea ce este impur in toata aceasta poveste este ca hotararea CCR apartine unei structuri judecatoresti care este politizata".

 

"Daca nu reusesti sa creezi un organism care trebuie sa stea deasupra tuturor institutiilor si autoritatilor statului si o tragi intr-o zona politica, atunci hotararile ei nu se vor bucura de neutralitatea pe care ar trebui sa o aiba. Numai ca aceasta poveste, felul in care sunt numiti judecatorii CCR este prevazut cu acest enorm neajuns deja din Constitutia din 1991", a adaugat el.

 

"Noi putem sa ne enervam, sa reactionam pasional, dar rational, strangem din dinti, suferim, stim ca este un joc impur la origini si ne uitam neputinciosi la acest deznodamant", subliniaza scriitorul.

 

Gabriel Liiceanu este de parere ca Laura Codruta Kovesi ar trebui sa continue sa joace un rol in societate.

 

Ar trebui să mai joace Laura Codruţa Kovesi vreun rol în societate? „Ar fi de dorit, pentru că nu avem mulţi oameni de calibrul ăsta în România în clipa de faţă. Un om de o asemenea onestitate, cinste, profesionalism, inteligenţă... nu se găseşte uşor perechea. Nu ştiu, nu pot să judec în locul dânsei, nu pot să-i judec destinul, cum vrea să şi-l facă, dar eu cred că a câştigat un capital de încredere, pe care ar trebui să-l pună în slujba noastră, a oamenilor care vor ca România să meargă pe un drum civilizat şi normal, nu pe impasul în care am intrat şi pe prăpastia în care suntem traşi”, conchide filozoful.

 

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi, care a fost deja publicat in Monitorul Oficial, intrand astfel in vigoare. Laura Codruta Kovesi a anuntat ca pleaca din DNA, dar ramane procuror.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22