Limbaj suburban al liderului senatorilor PSD Șerban Nicolae la adresa colegilor din USR

Dora Vulcan | 03.04.2017

Senatorii USR membri ai Biroului Permanent au părăsit luni sala de şedinţe, după ce ar fi primit injurii din partea senatorului PSD Şerban Nicolae.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Este vorba de afirmaţiile făcute de domnul Şerban Nicolae, preşedintele Comsiei juridice, care a adresat mai multe cuvinte, nu vreau să le repet în acest moment. O să le regăsiţi în stenograma acestei şedinţe, referitoare la nişte afirmaţii pe care le-aş fi făcut săptămâna trecută într-o conferinţă de presă, în care am vorbit despre modul în care domnia sa a blocat nominalizările membrilor societăţii civile care trebuie să facă parte din CSM. (...) Dacă veţi citi stenograma veţi vedea că sunt nişte cuvinte chiar injurioase", a spus senatorul USR Mihai Goţiu, citat de Mediafax.

 

 

 

Senatorul USR critică şi atitudinea pe care a avut-o preşedintele Senatului.

 

 

 

"Nu a vrut să mă nominalizeze, l-am rugat să îmi spună dacă e vorba despre mine în acele declaraţii, moment în care domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu mi-a dat cvântul, am semnalat faptul că mă consider vizat şi unii oameni din sală, inclusiv colegi de partid ai domnului Şerban Nicolae au considerat că eu sunt cel vizat, moment în care domnul Tăriceanu mi-a tăiat microfonul. Consider că este un abuz al majorităţii", a mai spus Goţiu.

 

 

 

Grupul parlamentar al USR va sesiza incidentul, în scris, la Biroul Permanent al Senatului.

 

 

 

Nicuşor Dan: PSD să se delimiteze de Şerban Nicolae; USR va sesiza Comisia de disciplină şi BP

 

 

 

USR va sesiza Comisia de disciplină şi Biroul Permanent al Senatului în cazul senatorului PSD Şerban Nicolae, a declarat, luni, liderul acestei formaţiuni, Nicuşor Dan, care şi-a exprimat totodată speranţa ca PSD se va delimita de Şerban Nicolae, a cărui atitudine a catalogat-o drept „incalificabilă".

 

 

 

„Rolul Parlamentul este ca toate categoriile de cetăţeni să fie reprezentate într-o dezbatere civilizată din care să reiasă soluţiile cele mai bune pentru societate. Ce s-a întâmplat azi în şedinţa BP a fost să coborâm mult sub un nivel chiar de demnitate umană şi asta este total incalificabil”, a spus Nicuşor Dan.

 

 

 

„USR va face o sesizare către Comisia de disciplină (Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, n.r.), apoi către Biroul permanent şi eu am speranţa că partidul din care vine domnul Şerban Nicolae se va delimita de acesta pentru că nu se poate să discutăm în modul ăsta în Parlament. Contează limbajul şi nivelul de civilitate pe care trebuie să-l avem fiecare dintre noi în instituţia asta”, a adăugat Nicuşor Dan.

 

 

 

 Potrivit unor surse participante la şedinţa Biroului Permanent al Senatului, citate de Adevărul, Şerban Nicolae i s-a adresat lui Goţiu cu mai multe apelative, numindu-l, printre alte, "scârbos" şi spunând că "îi cade mătreaţă" din cap.

 

 

 

Şerban Nicolae: Nicuşor Dan îşi exhibă secreţiile pe cămaşă

 

 

 

 "Un vicepreşedinte al Senatului, nu ştiu dacă în virtutea faptului că doarme în plenul Parlamentului sau în virtutea faptului că face parte dintr-un partid unde preşedintele partidului îşi exhibă secreţiile pe cămaşă, şi-a permis să spună nişte minciuni la adresa mea. Atât, şi nimic mai mult", a răspuns Nicolae la acuzaţiile lui Goţiu.

 

 

 

 

Tot Nicolae este cel care invocă cei ”șapte ani de acasă”

 

 

 El a afirmat că s-ar fi aşteptat ca în Parlament cei "şapte ani de acasă să fie o condiţie prezumată".  Întrebat ce legătură au Nicuşor Dan şi comportamentul acestuia cu întâmplările din şedinţa Biroului Permanent al Senatului, Şerban Nicolae a refuzat să mai discute cu jurnaliştii:

 

 

"Da... la aşa o întrebare...".

 

 

Senatorul PSD a mai spus, din mers, că nu el în general nu foloseşte un limbaj injurios şi i-a rugat, ironic, pe jurnalişti să nu facă gălăgie în plen pentru ca Goţiu să "doarmă".

 

 

 

PSD recidiveaza: miercuri, viceprimarul Bădulescu și-a făcut colega din USR, Raluca Teodor, prostituată. Bădulescu nu este la primul act de acest gen.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22