Lista jurnaliștilor care-i vor adresa întrebări lui Iohannis la dezbaterea de la Biblioteca Centrală

Dora Vulcan | 19.11.2019

Liberalii au anunțat lista finală a jurnaliștilor care-i vor putea adresa întrebări președintelui Iohannis la dezbaterea organizată de PNL în locul dezbaterii cu contracandidata Viorica Dăncilă.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis participă marți, de la ora 19, la o dezbatere cu analiști, politologi și jurnaliști, organizată de Partidul Național Liberal, care va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Univeristare Carol I.

La dezbatere vor fi prezenți jurnaliști de la mai multe posturi tv și radio sau din presa scrisă, precum și analiști și politologi. Fiecare va putea să pună 2-3 întrebări, a declarat luni prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

La evenimentul care se va desfășura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, vor participa:

Ramona Avramescu,

Clarice Dinu,

Moise Guran,

Ion M. Ioniţă,

Cristian Leonte,

Silviu Mănăstire,

Cristian Pîrvulescu,

Cristina Şincai ș

Radu Tudor.

”Dezbaterea reprezintă o premieră pentru România, în contextul alegerilor prezidențiale, participanții care vor lua parte la dialog având posibilitatea să abordeze orice teme și orice subiecte pe care le consideră de interes pentru opinia publică”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Național Liberal.

„În sală, în afara a patru consilieri ai domnului președinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți. Este o dezbatere după model american sau model francez”, a mai precizat luni, Rareș Bogdan.

***

Echipa de campanie a lui Klaus Iohannis a refuzat o discuție față în față cu candidata PSD, Viorica Dăncilă, care îl acuză pe președinte că fuge de o confruntare directă, și nu a exclus totuși să se prezinte la evenimentul găzduit de SNSPA. Dncilă a mai spus că Iohannis „o urăște” pentru poziția ei verticală.

Îi văd așa de speriați, încât nu știu ce să zic. Am văzut astăzi numai pentru faptul că aș putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai domnului Iohannis și au jignit, au venit cu un atac. E ceva care cred că nu a fost întâlnit în România de la Revoluție încoace. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante”, a spus Dăncilă, luni seară, la TVR.

Șeful statului a susținut că aceasta nu va fi primită dacă va veni la dezbaterea organizată marţi.

„Nu va fi primită (Viorica Dăncilă - n.r.), fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie", a afirmat Iohannis, luni, la Ploiești.

Ulterior, Iohannis a spus în discursul său susținut la mitingul electoral de la Ploiești că, în esență, o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar nu vrea o dezbatere cu Viorica Dăncilă, pentru că reprezintă un partid nedemocratic, nereformat și un guvern care a întruchipat regimul toxic Dragnea-Dăncilă, ce i-a atacat pe români în stradă în 10 august 2018.

„Pe reprezentanta unui astfel de partid nedemocratic care, mai nou, aruncă acuzații xenofobe în spațiul public nu pot să o întâlnesc la o dezbatere. Despre ce să vorbim? Sigur, cineva poate răspunde că despre România și despre români. Da, România în plan extern a fost compromisă de această contracandidată a mea", a declarat Iohannis.

****

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a anunțat că dezbaterea anunțată de președintele Klaus Iohannis va fi găzduită de SNSPA în Aula Bibliotecii Centrale Universitare. SNSPA a precizat că detaliile dezbaterii vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea evenimentului. Până la ora publicării acestei știri nu se făcuse însă nicio comunicare oficială, în spațiul public fiind lansate critici legate de formatul dezbaterii.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a susținut la RFI că dezbaterea "va fi organizată după model american" și "vor putea pune întrebări între șase și nouă invitați".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22