LIVE Victoria lui Joe Biden, validată de Congres cu 306 voturi

Redactia | 07.01.2021

Refuzul lui Donald Trump de a-și accepta înfrângerea în alegeri a avut drept consecință unul din cele mai grave atacuri asupra simbolului democrației americane din ultimii 200 de ani.

Pe aceeași temă

Sute de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt Capitol Hill, au spart geamurile și au pătruns în sala unde Congresul trebuia să valideze victoria lui Joe Biden. Restabilirea ordinii a fost făcută cu ajutorul Gărzii Naționale, iar în Washington DC a fost declarată stare de asediu. Scenele de neimaginat pentru cea mai puternică democrație a lumii au provocat stupoarea lumii occidentale.

Patru persoane au murit - una în urma rănilor suferite prin împușcare și trei în urma unor urgențe medicale - în timpul haosului, anunță Poliția, 14 polițiști au fost răniți, 52 de persoane au fost arestate.

UPDATE - Congresul a validat victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, cu 306 voturi.

UPDATE - Obiecţia referitoare la victoria lui Joe Biden în Pennsylvania a fost respinsă și de Camera Reprezentanţilor, după ce aceeași decizie fusese luată în Senat, anunță CNN.

UPDATE - Mai mulți membri ai echipei președintelui Donald Trump au demisionat ca urmare a violențelor de miercuri de la Capitoliu.

  • Sarah Matthews – responsabilă de relația cu presa

  • Stephanie Grisham – șefa cabinetului Primei Doamne

  • Rickie Niceta – membră a echipei de evenimente

  • Matt Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate de la Casa Albă

UDPATE - Mai multe televiziuni ultraconservatoare au minimizat gravitatea intruziunii susţinătorilor lui Trump în Capitoliul de la Washington, evocând o furie legitimă şi acuzând, fără dovezi, extrema stângă că s-a infiltrat în această mişcare, a informat AFP.

UPDATE - A demisionat și Matt Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate de la Casa Albă, anunță CNN, citând un o persoană apropiată de acesta.

UPDATE - Mai mulți membri ai echipei președintelui Donald Trump au demisionat sau își pregătesc plecarea de la Casa Albă în semn de protest față de comportamentul acestuia. Printre ei se numără Sarah Matthews – responsabilă de relația cu presa, Stephanie Grisham – șefa cabinetului Primei Doamne și Rickie Niceta – membră a echipei de evenimente.

Până miercuri seară ( ora Statelor Unite), ambele camere ale Congresului și-au reluat dezbaterea cu privire la certificarea rezultatului din Colegiul Electoral.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence (61 de ani), a fost omul-cheie al zilei în SUA, el refuzând să accepte presiunea președintelui Trump de a nu certifica rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020. A fost pentru prima oară în cei 4 ani de mandat când Pence, un influent lider al Partidului Republican, s-a delimitat de Trump și a refuzat să îi apere poziția.

„Pentru cei care au făcut ravagii astăzi în Capitoliul nostru - nu ați câștigat”, a declarat vicepreședintele Mike Pence, care a prezidat sesiunea, în timp ce aceasta a fost reluată. „Să ne întoarcem la treabă”, a spus el, provocând aplauze.

Obiecția privind rezultatele electorale din Pennsylvania supusă la vot a fost respinsă cu 92 de voturi împotrivă. Doar 7 senatori republicani au votat pentru, transmite CNN.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22