Liviu Dragnea, audiat ca martor in dosarul de santaj si trafic de influenta al lui Govor

Tudor Despina | 17.12.2015

Mircea Govor, presedintele PSD Satu Mare si vicele Consiliului Judetean, a fost retinut de procurori. El e suspectat de santaj si trafic de influenta. Joi, la DNA a fost audiat si Liviu Dragnea. De altfel, vicepresedintele PSD Andrei Dolineaschi e urmarit penal in dosar.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: ICCJ a decis ieri sa-l plaseze în arest la domiciliu pe Mircea Govor, vicepresedintele CJ Satu Mare.

 

Procurorii DNA merg, joi, cu Mircea Govor la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunerea arestarii preventive pentru 30 de zile. Vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare si presedintele organizatiei judetene a PSD a fost retinut, miercuri seara, el fiind acuzat de santaj si trafic de influenta.

 

In 2013, sustin procurorii, Mircea Govor a incercat sa impuna persoane apropiate de el in Administratia Judeteana a Finantelor Publice Satu Mare. “Procedand in acest del, pe langa faptul ca a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea a urmarit sa obtina/mentina protectia societatilor comerciale controlate de el si familia sa din partea organelor fiscale din judetul Satu Mare si obtinerea unor beneficii personale sau pentru filiala partidului pe care-l conducea la nivel local”, arata DNA.

 

In ce priveste celalalt cap de acuzare – presupusul santaj –, procurorii anticoruptie arata ca, in 2010, Mircea Govor a amenintat un avocat din Baroul Satu Mare ca va publica intr-un ziar local articole compromitatoare. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, Govor i-a propus avocatului sa ajute o firma a unui om de afaceri local in vederea castigarii mai multor licitatii publice.

 

Mai mult, continua DNA, tot in 2010, Govor s-a folosit de influenta asupra publicatiei locale pentru a impune “declansarea unei campanii mediatice denigratoare la adresa unui primar din comuna”. Din nou, banii sunt factorul comun, intrucat Mircea Govor a procedat astfel pentru a-l constrange pe primar sa intervina in vederea atribuirii unei lucrari cu fonduri europene (aproape zece milioane de lei) catre firma aceluiasi om de afaceri.

 

Presedintele PSD, audiat, vicepresedintele – urmarit penal

 

In aceasta cauza, chiar presedintele PSD a fost audiat joi la sediul DNA. Liviu Dragnea a fost chemat ca martor in cauza ce il priveste pe vicepresedintele CJ Satu Mare. Dragnea nu a dorit sa comenteze retinerea colegului sau de partid si presedinte al filialei judetene a PSD. "Nu vreau sa comentez. Vreau sa spun decat (sic!) ca imi pare foarte rau", a raspuns Dragnea, la intrebarile ziaristilor, potrivit Hot News.

 

Si vicepresedintele PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, e urmarit penal in aceasta cauza. DNA il suspecteaza de complicitate la trafic de influenta. Procurorii sustin ca Mircea Govor ar fi facut demersuri in vederea numirii persoanelor apropiate in Administratia Judeteana a Finantelor Publice prin intermediul lui Dolineaschi, secretar general al PSD la acel moment.
 


(Andrei Dolineaschi)
 

DNA arata ca ajutorul dat de Andrei Dolineaschi a constat in:
 

  • Solicitarea si obtinerea unor documente cu caracter confidential de la persoane cu functii de decizie in cadrul ANAF ce au fost transmise ulterior lui Mircea Govor;
  • Transmiterea solicitarilor pe care Govor le facea catre factorii de decizie din ANAF;
  • Punerea in legatura directa a lui Govor cu factorii de decizie din ANAF.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22