Liviu Dragnea, candidatul PSD la prezidențiale. Ce candidat-surpriză ar pregăti însă PSD

Laurentiu Gheorghe | 25.01.2019

Dănuț Cristescu, baronul PSD de Teleorman, îl vede pe Liviu Dragnea președintele României în 2019. Codrin Ștefănescu îl susține, sutele de mii de social-democrați visând la candidatura lui Dragnea.

Pe aceeași temă

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, aflat în turneu electoral prin țară, a declarat joi seara la Antena 3, că partidul îl vrea pe Liviu dragnea candidat la alegerile prezidențiale, dar că decizia finală va fi luată după 15 februarie, după larga consultare a tuturor membrilor și a organizațiilor PSD din țară.

Baronul de Teleorman, județul păstorit până nu demult, tocmai de Liviu Dragnea, actualul lider al social-democraților români, susține că fostul șef al CJ Telorman va câștiga alegerile prezidențiale.

Actualul preşedinte al CJ Teleorman a mai susţinut că PSD va câştiga alegerile europarlamentare din luna mai cu peste 50% din voturi.

Codrin Ştefănescu: PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi seara, la Antena 3, membrii PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale, dar că decizia se va lua după 15 februarie.

„Dănuţ Cristescu şi-ar dori să fie Liviu Dragnea, după cum şi-ar dori câteva sute de mii de membri. Noi am anunţat că pe 15 februarie începem analiza unui material gigant la nivelul fiecărui oraş, comune, sat. Am lansat o întrebare: candidat PSD, candidat ALDE şi candidat PSD-ALDE comun. (...) E musai şi obligatoriu să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a afirmat Codrin Ştefănescu.

El a susţinut că „e obligatoriu ca românii să aibă un preşedinte normal, patriot, imparţial, care să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

„Pe 15 vom şti care a cea mai bună variantă. E mult prea devreme. Sigur că membrii de partid şi-ar dori acest lucru, şi eu aş vrea. S-ar putea să facem anunţul până la europarlamentare”, a precizat Codrin Ştefănescu.

Secretarul general al PSD a menţionat că „nu va fi o competiţie, va fi o discuţie şi o analiză”.

El a mai spus că „românii vor un preşedinte al României care să îşi apere ţara“.

Paul Stănescu: PSD va avea un candidat

Tot în legătură cu eventuala candidatură a lui Liviu Dragnea pentru cea mai înaltă funcție în statul român, președintele CJ și influentul baron de OLT, senatorul Paul Stănescu, recent înlăturat din prima linie a partidului a fost mult mai reținut în declarații.

Senatorul care rămâne într-un conflict cu Liviu Dragnea (a menţionat pentru jurnalişti că părerea sa despre şeful PSD, exprimată cu ocazia «puciului», a rămas aceeaşi), a spus că, cel mai probabil, PSD va avea candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, dar nu şi dacă acesta va fi preşedintele partidului, cum s-a întâmplat, tradiţional, în PSD.

O hotărâre în acest sens ar urma să fie luată după alegerile europarlamentare, a susţinut Stănescu. „Va fi decizia forurilor PSD, eu cred că PSD va avea un candidat, aşa cum ştiţi, de fiecare dată candidatul PSD a fost preşedintele partidului, cred că în cel mai scurt timp se va lua o decizie. N-am toate informaţiile şi v-aş da o informaţie falsă, cred că se va stabili după alegerile europarlamentare“, a mai spus Stănescu, declarându-se rezervat cu privire la posibilitatea ca PSD să accepte ca preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să fie candidatul comun.

„De fiecare dată eu am susţinut ca partidul din care fac parte să aibă candidatul propriu. Am o relaţie bună cu Călin Popescu Tăriceanu, dar cred că trebuie să cântărim foarte bine aceste lucruri, vom vedea în viitor, nu pot să vă spun. Nu mă duceţi în profunzime, pentru că, cu cât mă duceţi mai mult acolo, e mai complicat să vă răspund. (...) PSD are mulţi oameni care pot fi candidaţi la funcţia de preşedinte al României, se va decide într-un for al partidului, într-un CEX, într-un congres, noi de fiecare dată am stabilit candidatul în congres“, a încheiat Stănescu.

Candidatura surpriză: Viorica Dăncilă

Însă site-ul Sputnik.md o vede pe Viorica Dăncilă candidatul coaliției PSD-ALDE la prezidențiale. Episodul dezvăluirii înfierii fiului său face parte din această campanie de imagine a „mamei națiunii”, după cum a denumit-o Bogdan Chireac, un apropiat al lui Liviu Dragnea, care deține site-ul DCnews.ro, apropiat de PSD.

„Dăncilă, care acum are și cel mai important rol din România, conducând președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, are toate atuurile pentru a fi candidatul la Președinție – o competiție pe care PSD nu a mai câștigat-o de aproape 20 de ani”, subliniază Sputnik.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22