Liviu Dragnea cere Guvernului sa aloce bani pentru subventiile catre fermieri

Vlad Toma | 23.11.2016

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a solicitat astazi Guvernului sa aloce bani pentru a plati in avans subventiile catre fermieri, la urmatoarea rectificare bugetara.

Pe aceeași temă

 

"Solicit Guvernului să aloce la rectificarea bugetară banii necesari pentru a plăti în avans subvenţiile către fermieri. Este o măsură bună pe care #PSD a prevăzut-o în programul de guvernare," a transmis seful PSD.

 

Dragnea acuza Guvernul ca ar fi intarziat plata subventiilor catre fermieri: "Guvernul #ZERO are 29 de miliarde necheltuiţi şi aceşti bani ar trebui să meargă către români. Ar fi şi o reparaţie pentru dispreţul cu care tehnocraţii i-au tratat pe fermieri în 2015, întârziind cu 8 luni plata subvenţiilor.

 

Premierul Ciolos a declarat in 27 octombrie, in emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea Tv, ca "subvenţiile pentru anul în curs au fost plătite în proporţie de peste 95%, mai sunt mai puţin de 5%," conform unui comunicat al Guvernului.

 

Intrebat de ce a existat o intarziere in privinta platii acestora, premierul a spus ca "am avut o întârziere în pregătirea softului prin care trebuia să se deruleze aceste plăţi şi am dezvoltat module din acel soft pe parcurs, pe măsură ce făceam plăţile de la o etapă la alta. Şi normal, când dezvolţi e un soft care e rezultat pentru următorii 6 ani.

 

Deci e primul an în care se foloseşte acest soft, care a fost rezultat în paralel cu executarea plăţilor. E situaţia pe care am mai avut-o, dacă ţineţi minte în 2007, când au fost blocaje la Agenţia de Plăţi, când eram şi atunci ministrul agriculturii, când la fel a fost primul an când făceam plăţile şi a fost anul în care am dezvoltat softul şi l-am şi pus la lucru în primul an, au apărut blocaje inerente unei astfel de dezvoltări. Ei de acum începând de anul acesta şi de anul viitor sper ca lucrurile să meargă mult mai bine.

 

Am început deja, dincolo de plăţile pentru anul acesta, am început deja să facem plăţile în avans în contul anului viitor. O să plătim peste un miliard şi jumătate în mod normal până la sfârşitul anului, începutul anului viitor, plăţi în avans în contul anului viitor, deja sunt 100 şi ceva de milioane de euro care au fost plătite în aceste ultime zile."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22