Liviu Dragnea, chemat după Anul Nou la audieri în cazul TelDrum

Redactia | 29.12.2018

Liderul PSD a fost citat la DNA imediat după Revelion. Toţi inculpaţii au fost chemaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă rezultatele expertizei tehnice dispuse în dosar.

Pe aceeași temă


Înainte de Crăciun, o judecătoare de la Tribunalul Teleorman a respins cererea DNA de redeschidere a unei bucăţi din dosarul Tel Drum, amintește G4Media. Consecinţa ar fi că una dintre acuzaţiile de fraudă cu fonduri europene aduse liderului PSD ar putea pica, au explicat avocații.

Liviu Dragnea a declarat, joi seară, la Antena 3, că s-a gândit să facă experimentul de a nu merge la Parchet, în cazul în care va fi citat.

”Să nu mă duc. Vizită de stat în Vaslui. Totuşi este un drept al unul om să nu vină. M-am gândit să fac experimentul ăsta. Nu ştiu dacă mă cheamă”, a declarat Dragnea pe un ton ironic, făcând aluzie la faptul că nici soția președintelui Klaus Iohannis nu s-a prezentat, deși a fost citată.

Ce spunea Dragnea despre procurorii DNA la Antena 3. Liderul PSD a lansat, joi seara, 27 decembrie, un atac virulent la adresa DNA, afirmând că ”sunt abuzuri mai mari decât înainte” și că procurorii ”cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții”.

„Nu mă interesează decât să rămânem vii, liberi”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Cum îi vede şefa interimară a DNA, Anca Jurma, pe procurorii ei. În timp ce liderul PSD îi descrie pe procurorii DNA ca pe nişte zmei care ”cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții”, şefa interimară a DNA Anca Jurma are cu totul altă viziune. Cel puţin aşa reiese din înregistrările publicate în exclusivitate de G4Media.ro.

„Ei! Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, spunea Anca Jurma despre procurorii ei, speriaţi sau dezamăgiţi şi care se grăbesc să închidă dosarele.

Context. În noiembrie 2017, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Liviu Dragnea pentru 5 infracţiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii susţin că, în realitate, compania de construcţii drumuri din Teleorman, Tel Drum, îi aparţine liderului PSD. El ar fi încălcat legea astfel încât Tel Drum să obţină fonduri europene pentru asfaltarea unor drumuri judeţene. Dosarul DNA a fost redeschis ca urmare a sesizării OLAF, organismul antifraudă al Uniunii Europene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22