Liviu Dragnea, despre posibilitatea ca Victor Ponta sa ramana presedinte PSD pana in 2017: De ce nu?

T.d. | 15.01.2015

Pe aceeași temă

Intrebat, joi, daca Victor Ponta va ramane presedintele PSD pana in 2017, Liviu Dragnea a raspuns evaziv – “De ce nu?”. Presedintele executiv al PSD a precizat ca data si agenda viitorului congres al partidului vor fi decise in Consiliul National din martie, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă Ponta rămâne preşedinte al PSD până în 2017, Dragnea a răspuns, la rândul său, cu o întrebare: ”De ce nu?”.

Întrebat, ulterior, dacă în acest caz, în care Ponta va rămâne preşedintele partidului până în 2017, nu se mai face congres, Dragnea a răspuns: ”Congres? Asta vom stabili la Consiliul Naţional”.

Decizia privind organizarea unui Consiliu National este una statutara, a subliniat presedintele executiv al social-democratilor.

”Consiliul Naţional este organismul satutar care decide data, ordinea de zi şi locul de desfăşurare a congresului şi, în martie, la Consiliul Naţional, vom decide lucrul ăsta”, a spus Dragnea.

Victor Ponta a fost ales preşedinte al PSD în februarie 2010, el fiind reconfirmat, prin vot electronic, la un Congres din 2013.

Mandatul unui preşedinte la PSD este de patru ani.
 

Dragnea si ruptura din PSD

Liviu Dragnea si-a exprimat, joi, punctul de vedere cu privire la intentia lui Mircea Geoana de a face un nou partid de stanga.

Preşedintele executiv al PSD a declarat că îi urează succes lui Mircea Geoană în ceea ce priveşte intenţia de a face un partid, el susţinând că nu are încredere în ce spune fostul lider al social-democraţilor şi nici în bunele intenţii ale acestuia.

În ceea ce priveşte partidul, fiecare om e liber să-şi dorească. Să facă partid, îi dorim succes”, a spus Dragnea.

El a arătat că nu are încredere în ce spune Geoană, atât timp cât acesta a fost, este şi rămâne într-un grup cu Marian Vanghelie.

”Cu toată sinceritatea vă spun şi cu toată seriozitatea: eu nu dau absolut niciun fel de importanţă vorbelor domnului Mircea Geoana. Nu am încredere absolut deloc în ceea ce spune sau în bunele lui intenţii, atât timp cât a fost, este şi rămâne în continuare într-un grup cu Marian Vanghelie şi cu alţii. Pentru mine nu generează niciun fel de încredere”, a spus Dragnea.
 

“Un nou PSD”

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că va lansa, în două săptămâni, un grup de iniţiativă pentru crearea „noului PSD”, el arătând că, atât în cazul „noului PSD”, cât şi în cazul în care vechiul PSD se va „refonda din temelii”, el reprezintă „alternativa” laVictor Ponta.

”Un nou PSD este singurul răspuns pe care noi, oamenii de stânga, putem să-l dăm azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, să nu devină o formă irelevantă în politică, a susţinut Geoană, la Realitatea Tv.

Luni, Geoană a susţinut, în cadrul întâlnirii cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, că România are nevoie de un nou început, astfel că, pe lângă un nou preşedinte, este nevoie şi de o altă majoritate guvernamentală care să implementeze un proiect naţional.

In 6 ianuarie a aparut pe surse informatia potrivit careia peste 50 de parlamentari PSD, condusi de fostii sociali-democrati Mircea Geoana si Marian Vanghelie, ar urma sa plece din partid pentru a infiinta o noua formatiune de stanga.

Noul partid ar putea coopta şi parlamentari de la PP-DD, UNPR, PC precum şi alţi opt senatori şi deputaţi de la PLR . Scopul mutarii este de a-l înlătura pe Victor Ponta de la Palatul Victoria.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22