Liviu Dragnea: I-am spus lui Victor Ponta sa gaseasca toate modalitatile prin care ar putea sa vina in tara, sa ajunga la Guvern. Absenta sa tulbura partidul si coalitia de guvernare

P.c. | 26.06.2015

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, a declarat astazi, la Baia Mare, ca i-a spus premierului Ponta sa faca tot posibilul pentru a se intoarce la guvern, deoarece absenta sa a schimbat comportamentul coalitiei de guvernare iar in partid au inceput sa apara nemultumiri. Dragnea a avut in vedere declaratiile lui Gabriel Oprea, liderul UNPR, care a anuntat ca sustine numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, desi PSD s-a declarat impotriva acestei numiri.

 

Dragnea a subliniat ca PSD intentioneaza sa ramana la guvernare: "PSD-ul nu intentioneaza sa iasa de la guvernare. Nu ia in calcul o asemenea varianta pentru ca avem, totusi, o responsabilitate. Vrem sa exercitam guvernarea, dar vrem sa o exercitam in sensul plin al cuvantului (...). Nemultumire in partid exista fata de anumite declaratii, gesturi si actiuni care s-au intamplat in coalitie in ultimele zile si sunt firesti. Sunt nemultumiri nu numai la nivelul conducerii partidului, dar sunt nemultumiri si la baza lui, pentru ca oamenii, dintr-odata, nu mai inteleg: suntem in coalitie, nu mai suntem in coalitie? Ce faceti acolo la Bucuresti de nu va intelegeti, adica in sensul acesta. Lucrurile acestea trebuie limpezite, plus ca trebuie sa apara rapid si la partid o coerenta in ceea ce priveste comunicarea si decizia pe subiectele importante politice, si din Parlament, si din actiunea politica", a spus Liviu Dragnea, citat de Hotnews. 
 

 "Am zis ca vrem sa ramanem la guvernare, ca orice partid normal la cap, si la conducere (...). Nu putem sta la guvernare in orice conditii - si ma refeream la dorinta noastra, care cred ca este fireasca, de a nu fi captivi in propria guvernare. Cand esti principalul partid de guvernamant ai prim-ministrul. Sigur, se discuta in coalitie, dar nu putem sa fim executantii unor teme politice sau subiecte legislative. Eu cred, sper ca dupa ce se va intoarce Victor Ponta in tara - sper sa se intoarca cat mai repede si cat mai valid - lucrurile se vor regla si coalitia va functiona in continuarea asa cum a functionat pana acum doua - trei saptamani de zile. Repet: noi dorim sa ramanem la guvernare pentru ca e o guvernare care a produs efecte pozitive si deja incepe sa se simta, dincolo de crestere economica, si multumirea oamenilor, cel putin cu masura de scadere a TVA-ului la alimente", a mai afirmat Dragnea.

 

CITITI SI: Rovana Plumb, presedinte intermar PSD: Partidul nu va lua nicio decizie majora cat timp Victor Ponta lipseste din tara


Coordonatorul politic al PSD a admis ca plecarea premierului din tara a schimbat comportamentul in coalitie. "Premierul e mai bine decat era initial, dar nu foarte bine, operatia fiind foarte complicata, recuperarea este foarte grea si trebuie sa o faca cu foarte mare atentie pentru a ramane, totusi, cu piciorul intreg, cu genunchiul intreg. Sper sa faca o recuperare cat mai buna. Eu i-am spus si personal, si public si o spun cu toata prietenia sa incerce sa gaseasca toate modalitatile medicale, procedurale prin care ar putea sa vina in tara, sa faca recuperarea aici, sa ajunga la Guvern. Este o perioada in care aceasta lipsa tulbura foarte mult partidul si tulbura foarte mult si coalitia cu efecte in exercitarea actului de guvernare (...) Ne dorim sa vina cat mai repede si am inteles ca nu ne dorim numai noi partidul, ci si restul", a mai precizat Dragnea. 

 

El a mai spus ca premierul putea sa desemneze pe oricine in functie, in lipsa lui: "Premierul putea sa desemneze orice membru al cabinetului ca premier interimar, dar cred ca a fost o decizie fireasca. (...) Au mai fost perioade cand a fost plecat, iar eu eram vicepremierul si am avut perioade cand mi-au fost delegate mie atributele, dar nu cu numire de catre presedinte, dar a fost plecat pentru perioade scurte in vizite oficiale. Dupa ce a ramas dl. Gabi Oprea au mai fost perioade in care au fost delegate atributiile, iar acum fiind o perioada mai lunga cred ca a fost un gest firesc sa lasi pe viceprim-ministru, fiind singurul viceprim-ministru. Nu am fost deranjat de desemnare ca si premier interimar al domnului Oprea, categoric, nu. E perioada scurta si pe mine nu ma deranjeaza foarte mult simbolurile" a spus Liviu Dragnea.

 

CITITI SI: Absenta lui Ponta tulbura apele in PSD. Oprisan: I-am cerut sa se intoarca la post imediat. Dragnea: I-am recomandat prieteneste sa revina

 

Rovana Plumb: V. Ponta este singurul care poate decide in privinta sanatatii sale

 

Rovana Plumb, presedintele interimar al PSD, le-a transmis astazi celor care i-au cerut premierului Victor Ponta sa se intoarca in tara ca acesta este singurul care poate sa decida in privinta sanatatii sale si ca in absenta sa nu vor fi luate decizii importante in partid.


Plumb a spus ca Ponta este singurul care are dreptul sa decida asupra sanatatii sale. "Eu cred ca premierul este cel care are dreptul sa decida asupra sanatatii lui, sunt sigura ca partidul nostru este un partid unit, este un partid puternic, este un partid al stabilitatii, niciodata Partidul Social Democrat nu a declansat vreun scandal si, bineinteles, nicio masura majora sau o decizie majora nu va fi fi luata pana cand premierul se va intoarce in tara", a declarat Rovana Plumb, conform ziare.com

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22