Liviu Dragnea ii cere lui Ponta demiterea prefectului de Braila: Trebuie sa plateasca pentru abuzurile facute in judet

P.c. | 12.12.2014

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea s-a declarat nemultumit de activitatea prefectului de Braila, Vasilica Vilcu si a afirmat ca ii va cere premierului Victor Ponta sa ia in calcul demiterea acesteia pentru modul in care a gestionat situatia de criza de la Consiliul Judetean. Vasilica Vilcu a ocupat functia de prefect al judetului Braila, dupa suspendarea presedintelui Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru fapte de coruptie, transmite Agerpres, relateaza Hotnews.

 

"Ii voi cere domnului prim-ministru si domnului vicepremier Gabriel Oprea sa ia serios in calcul demiterea prefectului de Braila. Prefectul trebuie sa plateasca pentru aceste abuzuri pe care le-a facut. Demiterea nu inseamna sa plateasca, adica aceasta nu este plata la care ma refer. Eu vorbesc de abuzuri cu efecte foarte grave asupra unor institutii din judet si nu numai, asupra judetului in general", a declarat Dragnea.
 

El a adaugat ca prefectul de Braila trebuie sa "plateasca" nu doar cu functia, dar ca nu se poate pronunta in ce mod, pentru ca "sunt institutii suficient de puternice si de serioase in Romania, care vor decide acest lucru".
 

"In conditiile in care s-a adoptat un proiect de hotarare la un moment dat si prefectul l-a atacat la trei zile, cu o motivatie destul de subreda, iar hotararea a fost suspendata, este clar ca a fost o greseala. Poate Corpul de Control al prim-ministrului sau alte institutii trebuie sa vina, in perioada urmatoare, sa faca o cercetare serioasa si temeinica la Braila", a completat Dragnea.
 

CITITI SI: Liviu DRAGNEA: Presedintii de CONSILIU JUDETEAN au prea multa PUTERE politica si administrativa. E nevoie de o SEPARATIE

 

Vicepremierul a sustinut ca situatia de la CJ Braila, ramas fara presedinte de patru luni, este una "ingrozitoare", care produce deservicii grave judetului, mai ales ca, in plina iarna, nu este adjudecata licitatia pentru desemnarea firmei care sa deszapezeasca drumurile.
 

"Doamne fereste, eu nu stiu cum se va descurca cel din fruntea CJ, daca vor veni zapezile. Dincolo de atitudinea politica condamnabila a acestui domn de la noul PNL, vicepresedintele CJ, eu consider ca aici avem de-a face cu un sir de abuzuri si din partea dumnealui si din partea institutiei Prefectului, abuzuri care trebuie sa inceteze si pentru care acestia trebuie sa plateasca. S-au jucat acest domn de la PNL si consilierii si au blocat activitatea judetului, nu doar a CJ, cu prejudicii foarte grave", a declarat Dragnea.
 

Nicio firma nu s-a inscris la licitatia organizata pe 3 decembrie de Consiliul Judetean Braila pentru incredintarea serviciului de deszapezire a drumurilor judetene in conditiile in care institutia a ramas de patru luni fara presedinte si un vicepresedinte, cercetati de DNA pentru fapte de coruptie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22