Liviu Dragnea spune că se simte frustrat fiindcă a fost trimis în judecată

E.b. | 07.09.2016

Liviu Dragnea, liderul PSD, consieră că este o nedreptate şi simte o frustrare generată de trimiterea sa în judecată în dosarul în care este o acuzat că a făcut demersuri pentru ca două persoane care lucrau la PSD Teleorman să fie plătite de DGASP,C deşi nu veneau la muncă. El susţine că este judecat pentru că o persoană condamnată a dat o declaraţie, probabil în urma unei înţelegeri cu procurorii.

Pe aceeași temă

  

„Am, în continuare, aceeaşi frustrare generată de nedreptatea care mi se face. Nu am făcut nimic, nici în acest dosar, nici în dosarul precedent. Trimiterea mea în judecată s-a făcut pe baza unei declaraţii a uneia care a mai fost condamnată şi care , probabil, a făcut o înţelegere cu procurorii”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), conform News.ro.

 

Dragnea a mai spus că, procesul pentru care a fost citat la termenul de marţi, s-a amânat deoarece mai mulţi avocaţi au arătat că au primit foarte târziu rechizitoriul şi nu au avut timp să-l studieze. Următorul termen a fost stabilit pe 20 septembrie. 

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la primul termen al dosarului în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, fapte care ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. "Scrutinul şi dosarul", a spus Dragnea înainte de a intra în sala de judecată, unde a stat doar zece minute, deoarece şedinţa s-a amânat.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 15 iulie, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

În acelaşi dosar, în 11 mai, a fost audiat şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitate de martor.

 

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

 

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

 

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 22 aprilie, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

 

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor, Dragnea a fost judecat pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

 

Potrivit rechizitoriului, din dosarul „Referendumul” Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

 

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22