Liviu Dragnea vede "miscari de rezistenta" impotriva sa

Dora Vulcan | 05.01.2017

Dragnea a calificat joi reactia Cotroceniului - fata de contestatia depusa de Avocatul Poporului la CCR impotriva legii care-i interzice sa fie premier - in termenii unui batran stalinist angrenat in lupta de clasa cu dusmanii poporului. Vizibil, iritat, in prima instanta a refuzat sa comenteze declaratia Presedintiei, expediind-o cu grosolanie la nivelul vorbelor rostite "de o doamna, intr-un palat", cu trimitere la purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi. Ulterior a infierat demersul Presedintiei cu manie proletara.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Daca o doamna vorbeste dintr-un palat, asta nu e un lucru important", a spus initial Liviu Dragnea refuzand sa abordeze subiectul. Dupa ce a perorat minute bune despre masurile luate de Cabinetul Grindeanu, in primele sale nici 24 de ore, a revenit, la insistentele jurnalistilor, si a declarat:

 

 

"Nu intentionez sa fiu prim ministru acum, am decis sa fiu presedintele Camerei Deputatilor, aici raman. Ceea ce am vazut astazi: am vazut doua presiuni de la Cotroceni, daca doamna a vorbit serios, presiuni asupra judecatorilor de la CCR si asupra Avocatului Poporului. Avocatul Poporului nu este subordonat nimanui. Admir intelepciunea Avocatului Poporului de a sta deoparte in aceste zile (...) si de a actiona fara presiuni. (...) Constat ca am devenit o obsesie pentru acel Palat. Am vazut si aseara la acea ceremonie importanta, am vazut si acum".

 

 

Dragnea a spus si ca replica presedintelui Romaniei, de miercuri seara, de la ceremonia de investire a Cabinetului Grindeanu la Cotroceni nu a fost "o replica de presedinte", cu referire la ironia acida a Presedintelui care a sanctionat lipsa de pregatire a ministrilor care au primit avizul in comisiile parlamentare doar gratie detinerii majoritatii si care au dovedit necunoasterea propriului program de guvernare.

 

 

Iohannis, parafrazandu-l pe Dragnea - care a apus obsesiv in aceste zile ca este singurul cunoscator "din scoarta in scoarta" al programului de guvernare -  l-a rugat pe liderul PSD sa-i invete si pe ministrii Cabinetului Grindeanu propriul lor program de guvernare:

 

 

"Aflaram ca sunteti singurul cunoscator al programului de guvernare, va rog eu frumos invatati-i si pe ei", a spus Iohannis aratand spre membrii Cabinetului Grindeanu veniti in-corpore la Cotroceni sa depuna juramantul.

 

 

Dragnea a calificat joi aceasta reactie a presedintelui Iohannis cu un limbaj specific luptei staliniste de clasa, identificand veritabile "miscari de rezistenta" impotriva romanilor, identificand, desigur, propria persoana si PSD cu "romanii". Autovictimizarea si identificarea cu poporul a agresorului - care tocmai ce comite, prin Avocatul Poporului, un atac asupra unei legi care interzice accesul penalilor la functii in stat - reprezinta tot o tehnica de manipulare specifica propagandei comuniste, ai carei potentati faceau mereu trimitere la "dusmani ai poporului" si "cuiburi de rezistenta" care se opuneau binelui mareţ al politicii comuniste, consacrate exclusiv "poporului".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22