Liviu Pop „Genunche” spune că amnistia este soluția finală și PSD-ALDE va desecretiza protocoalele

Redactia | 18.12.2018

Fostul ministru al Educației, senatorul PSD, Liviu Pop, cunoscut ca Genunche vrea „soluția finală”, adică amnistia și grațierea pentru repararea presupuselor abuzuri din justiție.

Pe aceeași temă

Senatorul PSD Liviu Pop a spus la RFI că Liviu Dragnea ar beneficia de aceste acte de clemenţă „exact în aceeaşi măsură ca preşedintele Iohannis şi ca orice alt cetăţean al României”.

„În primul rând, trebuie să vedem dacă există altă soluţie şi asta am cerut şi noi la Consiliul Naţional de duminică, o altă soluţie pentru a rezolva acele probleme pe care le avem în justiţie, oameni nevinovaţi, care câştigă la CEDO, protocoale care sunt la limita legii, toate acele lucruri vizavi de imixtiunea altor instituţii în actul de justiţie. Dacă nu există alte soluţii de rezolvare a acestor probleme, evident că e absolut normal într-o Românie europeană să nu avem probleme cu justiţia”, a declarat Liviu Pop.

Reporter: Acele presupuse abuzuri din justiţie la care vă referiţi nu ar trebui corectate individual, adică fiecare om care consideră că a fost condamnat abuziv să facă o plângere în instanţă?

Liviu Pop: Ei, acum, haideţi să avem tot ansamblul. Să vedem ce este cu aceste protocoale şi CCR din păcate săptămâna trecută nu s-a pronunţat pe unul dintre ele. Doamne fereşte să avem în baza acestor protocoale judecători condamnaţi cu probe falsificate! Doi: trebuie să vedem ce s-a întâmplat în 2016. Pentru mine e o întrebare, de ce în 2016, Guvernul Cioloş, noaptea, ca hoţii, ca să fac o parafrazare, a emis o OUG pentru modificarea Codurilor Penale şi prin acea OUG a dat dreptul ofiţerilor SRI să facă cercetare penală, chiar dacă legea SRI-ului interzice acest lucru? (...) Când vom avea cele două răspunsuri la întrebări, vom putea să vedem ansamblul, nu putem discuta individual (...). Am văzut că în MCV nu s-a spus absolut nimic despre aceste protocoale, deşi le avem de nouă ani de zile şi nu cunosc altă ţară din UE, în care serviciul de informaţii interne are un protocol cu cel mai înalt for de judecată.

Continuarea interviului îl puteți citi pe RFI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22