Liviu Pop inlocuieste inspectorii generali demisi cu inspectorii care au picat concursul

E.b. | 04.09.2017

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Buzau, ramas fara sef dupa demiterea de catre ministrul Liviu Pop a inspectorului general Florina Stoian, este condus, incepand de luni, de Geta Burducea.

Pe aceeași temăBurducea a mai ocupat functia de inspector sef, insa cu delegatie, picand de trei ori concursul organizat de ministerul de resort pentru ocuparea postului, relateaza News.ro.

 

Geta Burducea a declarat ca, incepand de luni, a preluat cu delegatie functia de sef al institutiei, urmand sa ajunga si ordinul de numire.

 

Ea a convocat in sedinta toti inspectorii scolari pentru a le trasa noi directive si a-i informa cu privire la schimbarile de la varful institutiei. Din noua postura de sef al ISJ Buzau, care nu ii este deloc straina avand in vedere ca a mai ocupat acest post in trecut, Geta Burducea a transmis ca inceperea anului scolar in bune conditii este prioritatea momentului. 

 

"Ordinul este semnat, am vorbit personal cu domnul ministru, urmeaza sa ajunga in original prin posta. E o noua provocare. Nu stiu ce va fi pe viitor, dat fiind ca doamna Florina Stoian, fost inspector general al ISJ Buzau, a contestat ordinul de ministru in justitie. E prematur sa va spun ce se va intampla, daca ma voi inscrie sau nu la un viitor concurs. Important e acum ca, impreuna cu echipa de la varful ISJ Buzau, sa asiguram inceperea anului scolar in bune conditii", a declarat Burducea.

 

Geta Burducea a fost inspector scolar pentru invatamantul primar in perioada 2006-2010, apoi inspector general adjunct in perioada 2012- 2014, cand a fost numita, cu delegatie, inspector scolar general.

 

Atunci cand a vrut sa preia sefia institutiei cu acte in regula, Burducea a picat  concursul organizat de minister, astfel ca a fost inlocuita si a revenit la activitatea de profesor. 

 

Burducea a picat concursul organizat de ministerul de resort de trei ori.

 

"Sunt convinsa ca sunt si persoane incantate ca vin si persoane care contesta, nu-i pot multumi pe toti. In legatura cu participarea la concursuri au fost mai multi care au picat, nu neaparat un concurs te face un manager mai bun", a mai declarat Geta Burducea.

 

In 18 august, inspectorii generali scolari din 13 judete au fost anuntati, printr-o informare transmisa prin fax dupa incheierea programului, ca mandatul lor inceteaza incepand cu 4 septembrie, intrucat la o evaluare facuta la cererea ministrului Educatiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor de management.

 

Inspectorii generali scolari care au fost anuntati ca isi pierd functiile sunt din judetele: Arad, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Ilfov, Ialomita, Olt, Mehedinti, Caras-Severin, Tulcea, Vrancea si Sibiu.


 

A platit 732.000 de lei pentru compendiu 

 
 

Ministerul Educatiei a platit 732.000 de lei pentru cele 177.000 exemplare de exemplare din "compendiul" care va tine loc de manuale pentru elevii de clasa a cincea, a anuntat luni ministrul Liviu Pop intr-o conferinta de presa. El a dat vina pe guvernul tehnocrat pentru intarzierea licitatiilor pentru manualele elevilor.

 

Pop a mai anuntat ca elevii de clasa a cincea vor invata de pe acest compendiu de 296 de pagini timp de opt saptamani, cat ar urma sa dureze rezolvarea contastatiilor pentru majoritatea disciplinelor de clasa a cincea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22