Liviu Pop, intră în istorie alături de Vâlcov: Orice protestatar este un firicel de praf

Redactia | 03.12.2018

Senatorul PSD, Liviu Pop Genunche, se declară de acord cu Darius Vâlcov, care afirma că protestatarii #rezist sunt "un firicel de praf în drumul nostru spre istoria pe care o merităm”.

Pe aceeași temă

Liviu Pop reia spusele prim-consilierului premierului Viorica Dăncilă că "orice protestatar este un firicel de praf, în drumul României până în 2020" și încearcă să explice că Vâlcov "nu și-ar fi permis" să comenteze despre protestatari dacă era vorba despre un miting organizat de un partid politic.

Liviu Pop a susținut că declarațiile lui Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la opt ani de pușcărie, nu au nicio legătură cu social-democrația, ci cu România. Fostul ministru al Educației nu numai că este de acord cu prim-consilierul premierului, dar crede că "orice protestatar este un firicel de praf în drumul României".

"România, în anul Centenar, are pentru prima dată un PIB de peste 200 miliarde de euro (...) putem deveni al 8-lea PIB din Europa. (...) În drumul României, orice protestatar este un firicel de praf, indiferent de ce cine se află la guvernare sau în opoziție, pentru că până în 2020 România va arăta mult mai bine dacă reușim să implementăm în totalitate programul de guvernare", a declarat Liviu Pop, la Digi 24.

El a spus că Darius Vâlcov nu și-ar fi permis să comenteze dacă era vorba despre un protest autorizat, organizat de un partid politic.

"Dacă era un miting autorizat... niciodată nu am comentat. Dar în condițiile în care nu-ți asumi această formă de protest, nu cred că putem să comentăm", a afirmat senatorul PSD.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a declarat, duminică, la Antena 3, că protestatarii #rezist reprezintă ”un firicel mic de praf”. Întrebat dacă nu vom fi catalogaţi drept "extremişti" dacă vocea României se va auzi ca a Ungariei sau a Poloniei, Darius Vâlcov a răspuns: "De cine suntem numiţi extremişti? De #Rezist, Antifa de România? Haideţi să-i ocolim, să-i sărim, să trecem pe lângă ei, pentru că sunt un fir de praf, un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22