Locuitorii sectorului 3 strang SEMNATURI pentru DEMITEREA primarului Robert NEGOITA prin REFERENDUM

P.c. | 10.12.2014

Pe aceeași temă

Mai multi locuitori ai sectorului 3 al capitalei au creat pe Facebook un eveniment pentru strangerea semnaturilor necesare organizarii unui referendum pentru demiterea primarului sectorului, Robert Negoita. Ei au nevoie de 25% dintre semnaturile locuitorilor cu drept de vot din sector pentru organizarea acestui referendum. Printre motivele invocate de cetatenii se numara incalcarea promisiunilor electorale, dar si nenumaratele proiectele controversate ale primarului, relateaza Hotnews.

 

CITITI motivele pentru care cetatenii cer demiterea primarului Robert Negoita, potrivit anuntului postat pe Facebook:
 

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45 milioane Euro. Cum poate fi un infractor bun administrator al bunului public?
2. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta taxei pentru salubrizare. In campania electorala RN a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce si-a inceput mandatul a crescut aceasta taxa cu 60%
3. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta reabilitarii termice a blocurilor din sector. In campania electorala RN a promis realibitare gratuita pe toata perioda mandatului, dar in prezent cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru realibiltarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui platiti de cetateni. De asemenea cetatenii trebuie sa plateasca si cele 8 milioane Euro doar consultanta in procesul reabilitarii termice din sectorul 3, o suma catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate in domeniu.
4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala catre anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro in 2012, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca banii au fost dati unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii platiti ilegal de Primaria Sectorului 3 reprezinta 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei. 
5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spatiu verde. 
6. Betonarea a peste 8000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea radacinilor. 

 

CITITI SI: Robert Negoita: PSD nu poate rezista la guvernare pana in 2016. Social-democratii sa plece de la guvernare acum, cu fruntea sus, cu demnitate


7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid- vezi exemplul Salii de Sport Elie Radu, redenumita Apollo.
8. Realizarea unor lucrari ilegale pe Bulevardul Unirii in valoare de 15 milioane Euro. 
9. Schimbarea inutila a peste 5000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale.
10. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modica de 6.500 Euro/an
11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila cat timp la 30 de metri se afla Parcul Alexandru Ioan Cuza.
12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.
13. Ghetoizarea sectorului prin ingradirea locurilor de joaca cu garduri de 2 metri.
14. Lipsa de transparenta decizionale fata de cetatenii, intrucat nici un proiect aprobat de primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.
15. Promovarea unor personaje supuse strict politic in functii de conducere in Primaria Sector 3, enumerand pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene si vicepresedinte PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilitati publice, mebru PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), Pencea Florentina`(secretare Consiliu Local, prefect al Judetului Ilfov care a avizat dosarul de constructie a blocurilor lui Robert Negoita care au luat foc).
16. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice. 
17. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, incalcandu-se legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor


Potrivit Legii nr. 286 din 6 iulie 2006 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001: 
 "Art. 73. - (1) Mandatul primarului inceteaza ca urmare a rezultatului  unui referendum local avand ca obiect demiterea acestuia, organizat in conditiile legii, conform procedurii prevazute la art. 58 alin. (3)-(7).
 (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei, orasului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau a neexercitarii atributiilor ce ii revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
 (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de  cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei,  orasului sau municipiului.
"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22