Londra isi ia masuri de precautie fata de un eventual Grexit

T.d. | 07.04.2015

Pe aceeași temă

Londra isi ia masuri de precautie fata de atitudinea volatila a Greciei. Banca Angliei a cerut institutiilor financiare din Marea Britanie sa intocmeasca planuri de urgenta in cazul unei eventuale iesiri a Atenei din zona euro.

Minuta ultimei sedinte a Comitetului de Politici Financiare al bancii centrale din Regatul Unit arata ca reprezentantii institutiei considera ca actuala criza din Grecia reprezinta un risc major la adresa stabilitatii financiare a Marii Britanii, potrivit Ziare.com.

Situatia a dus deja la formarea unui comitet alcatuit din reprezentanti ai bancii centrale, ai Trezoreriei si ai Autoritatii de Conduita Financiara care lucreaza la creionarea unor planuri de rezerva.

"Realizarea oricaruia dintre riscurile globale identificate de Comitet ar putea declansa schimbari rapide ale apetitului de risc la nivel global. Aceasta ar putea duce la o reevaluare brusca a vulnerabilitatilor care stau la baza economiilor supra-indatorate si la schimbari rapide in pietele financiare", arata oficialii Bancii Angliei in minuta emisa saptamana aceasta.

Relatia Greciei cu institutiile financiare internationale este marcata de tensiuni. Negocierile dintre noul guvern de stanga radicala de la Atena si creditorii internationali nu dau rezultate. In timp ce oficialii de la Bruxelles acuza republica elena ca nu vrea sa initieze reformele necesare pentru continuarea programului de asistenta financiara, parlamentarii greci au solicitat, marti, derularea unei investigatii privind circumstantele sub care a fost aprobat programul de asistenta financiara semnat in 2010.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22