Lucian Bode, la a doua încercare de a scăpa de acuzațiile de plagiat: Un nou proces cu UBB

L. G. | 07.02.2023

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat din nou în judecată Universitatea „Babeș-Bolyai”, icerând anularea hotărârii prin care Comisia de Etică s-a autosesizat pentru a-i anula teza de doctorat.

Pe aceeași temă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat din nou în judecată Universitatea „Babeș-Bolyai”, iar de această dată cere anularea hotărârii prin care Comisia de Etică s-a autosesizat pentru a-i anula teza de doctorat.

Informația a fost făcută publică marți de către jurnalista Emilia Șercan, de la care au pornit acuzațiile că Lucian Bode și-ar fi plagiat teza de doctorat.

Procesul - al doilea împotriva UBB - a fost deschis la Tribunalul Sălaj.

Între timp, a fost înregistrat și recursul în primul proces intentat UBB - pe care Lucian Bode l-a pierdut - la Curtea de Apel Cluj, însă nu s-a stabilit un termen de judecată.

„Interesant este că plagiatorul dovedit Bode nu a dat totuși în judecată UBB pentru a cere anularea hotărârii prin care Comisia de Etică a decis că teza sa e plagiată, iar eu aș zice că nici nu o va face pentru că ar trebui să arate în fața instanței că teza sa este una originală, ceea ce e imposibil.

De altfel, plagiatorul dovedit Bode avea opțiunea să mă dea și pe mine în judecată pentru că l-am denigrat spunând că teza lui e plagiată. Nu a facut-o și nu o va face din același motiv: cum ar putea să demonstreze în fața unei instanțe că nu a plagiat?”, scrie Emilia Șercan.

În primul proces intentat UBB, ministrul de Interne a cerut suspendarea deciziei Comisiei de Etică a UBB prin care a fost reanalizată teza sa de doctorat. În 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj i-a respins cererea ca „nefondată”, iar Lucian Bode a atacat cu recurs decizia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22