Lucian Șova despre inaugurarea „ciotului” de autostradă: Nişte bufoni, nu au avut acordul meu

Redactia | 16.12.2018

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, condamnă festivismul inaugurării cu tăieri de panglică a celor 6,5 kilometri din autostrada A3, un proiect întârziat câţiva ani.

Pe aceeași temă

Întrebat de revista Capital cum cataloghează acţiunea Companiei de Autostrăzi, care a inaugurat "cu surle şi trâmbiţe" câţiva kilometri de autostradă şi aşa întârziaţi, Şova a răspuns că: „E o bufonerie ce s-a întâmplat! Lasă o imagine de neseriozitate. Tai panglici când ştii că proiectul este inaugurat şi recepţionat la timp. Ei pun în umbră eforturile făcute până acum. Ar fi trebuit să fie mai rezervaţi”.

„Eu nu încurajez inaugurările de niciun fel. Sunt lucrări şi-aşa începute de mult şi întârziate. Îmi cer scuze românilor pentru bufoneria de ieri (vineri, 14 decembrie, n.r.). Autostrăzile reprezintă un obiectiv al CNAIR. Dar nu au avut acordul meu pentru tăiatul panglicilor, însă nici nu le puteam 'tăia mâinile'. Să tăiem panglici cu orice eveniment arată că sunt nişte bufoni. Eu nu sunt co-autor la aşa ceva. Comportamentul reprezentanţilor CNAIR este indecent”, a mai declarat ministrul Transporturilor pentru Capital.

Întrebat de asemenea dacă e mulţumit de activitatea CNAIR, ministrul Transporturilor a spus că „nu, nu este mulţumit”. „Toate lucrările pe şantiere au fost făcute ca urmare a presiunilor făcute de mine şi de secretarii de stat. Este o diferenţă între km de autostradă construiţi şi cei pe care se poate circula. Eu am spus mereu că vom da în folosinţă 60 km de autostradă şi aceştia sunt funcţionali”, a susținut Lucian Şova.

Cei 6,5 km din autostrada A3 de la Şoseaua de Centură şi până în zona Pipera/Petricani au fost deschişi circulaţiei rutiere vineri pe seară, la peste şase ani de când restul autostrăzii spre Ploieşti a fost inaugurată. Acum, practic, autostrada București - Ploiești intră până în Capitală și se descarcă în Şoseaua Petricani printr-o intersecţie în „T”, semaforizată, iar pe parcurs are şi un giratoriu la intersecţia cu strada Gherghiţei. Pe cei 6,5 km autostrada este luminată, are trei benzi pe sens, fără bandă de urgenţă, trece peste linia CFR Bucureşti - Constanţa şi are un nod rutier și cu strada Popasului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22