Lucian Șova o contrazice pe Olguța Vasilescu și spune că mai este încă ministrul Transportorilor

Redactia | 06.12.2018

Lucian Șova, demis și demisionar de la Transporturi, îi contrazice pe Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea, care au spus că ministerele Transporturilor și Dezvoltării sunt în blocaj din 6 decembrie 2018.

Pe aceeași temă

De asemenea, el a făcut apel către toți cei care dezbat acest subiect să fie responsabili în afirmații: "Sunt Lucian Șova, sunt ministrul Transporturilor și știu bine ce fac și fac bine ce știu" și a avertizat că, până la apariția unui decret prezidențial de eliberare din funcție, rămâne ministrul Transportului.

Lucian Șova a susținut joi o conferință de presă pe care a început-o cu precizări legate de statutul său, dată fiind dezbaterea din spațiul public privind situația din Ministerul Transporturilor.

El a avut un mesaj pentru cei interesați și pentru cei care dezbat acest subiect.

"Transmit celor interesați ca eu sunt Lucian Șova și sunt ministrul Transporturilor. Fac apel la toți cei care dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate cu priviri la afirmații și interpretări", a afirmat Șova.

El a susținut că orice interpretare poate crea prejudiciu celor 55.000 de angajați din subordinea sa și pentru milioane de utilizatori ai infrastructurii.

"Recunosc dreptul partidului de guvernământ să facă nominalizări la conducerea oricărui minister. Niciodată comitetul executiv sau președintele partidului nu vor avea dreptate doar când fac o nominalizare în legătură cu mine și ar putea să nu aibă dreptate când fac o nominalizare cu alt coleg de partid”, a spus acesta, în conferința de presă susținută la sediul ministerului.

Însă, "până la apariția unui decret prezidențial de eliberare din funcție sunt Lucian Șova, sunt ministrul transportului, știu bine ce fac și fac bine ce știu”, a subliniat el.

PSD a decis în 20 noiembrie remanierea lui Lucian Șova de la Ministerul Transporturilor, propunându-l pentru acest portofoliu pe Mircea Drăghici. De asemenea, PSD a decis schimbarea lui Paul Stănescu de la conducerea Ministerului Dezvoltării și numirea Liei Olguța Vasilescu.

Președintele Klaus Iohannis nu a semnat însă decretele pentru revocarea din funcție a lui Lucian Șova și a lui Paul Stănescu, după ce cei doi au demisionat din Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți seară la România Tv, că va mai aștepta câteva zile, după care va sesiza Curtea Constituțională, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va întârzia cu numirea miniștrilor Dezvoltării Regionale și Transporturilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22