Ludovic, felicitat de omologul său de la Budapesta, Viktor Orban. Glume în presa din Ungaria

Laurentiu Gheorghe | 05.11.2019

De parcă nu era suficient că Budapesta e deseori confundată cu București, și premierii celor două țări au același nume - Orban, subiect de glume pentru ziariștii maghiari.

Pe aceeași temă

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare de felicitare liderului PNL Ludovic Orban pentru numirea în funcţia de prim-ministru al României, relatează MTI, informează Agerpres.

„Pot să vă asigur că Ungaria este pregătită să coopereze cu noul guvern român în spiritul respectului reciproc şi al intereselor celor două naţiuni", a declarat premierul ungar. Conform unei declaraţii transmise marţi de ofiţerul de presă al şefului guvernului de la Budapesta, Viktor Orban şi-a exprimat dorinţa de a „continua să lucrăm împreună într-un spirit constructiv pentru consolidarea legăturile ungaro-române şi pentru o Uniune Europeană de succes construită pe naţiuni puternice".

Dacă Orbán = Orban, atunci practic am recucerit Ardealul

După învestirea Guvernului PNL, în presa ungară au început glumele pe seama similitudinii de nume între premierii României și Ungariei, Ludovic Orban și respectiv Viktor Orbán, anunță Digi24.

Site-ul de stiri index.hu oferă cititorilor „o mică atenţie de luni seara pentru amatorii de teorii ale conspiraţiei”: cei doi s-au născut aproape în aceeaşi zi: Ludovic Orban e născut la 25 mai 1963, în timp ce Viktor Orban la 31 mai 1963.

„În plus, tatăl lui Ludovic a fost de etnie maghiară, evident nu vrem să facem nicio aluzie, dar nu putem exclude, cu certitudine de sută la sută, că Ludovic Orban și Viktor Orban nu sunt una și aceeași persoană”, scrie jurnalistul de la index.hu. Pe același ton, jurnalistul continuă: „Acest lucru ar schimba totul, e drept, și ar ridica anumite întrebări, şi anume:

  • dacă Orbán = Orban, atunci practic am recucerit Ardealul sau măcar suntem conduşi de aceeaşi persoană;

  • tabăra Orbán numără câteva milioane de alegători, în timp ce Orbán/Orban e sprijinit potenţial de peste 10 milioane;

  • dacă Orbán e într-adevăr acelaşi cu Orban, atunci cine joacă rolul celuilalt Orb/a/án atunci când amândoi trebuie să apară în public în acelaşi timp sau chiar unul lângă altul?

  • care e adevăratul ORBÁ(A)N şi cine e sosia?

Puterile obscure probabil nu ne vor lăsa niciodată să aflăm adevărul, dar ţineţi ochii deschişi!” - avertizează în final autorul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22