Ludovic Orban a dat declarații la DIICOT în dosarul care o vizează pe Viorica Dăncilă

Redactia | 03.07.2018

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a prezentat marți la DIICOT pentru a da declarații în dosarul care o vizează pe Viorica Dăncilă, și în care procurorii au început ancheta în rem, ca urmare a plângerii penale depuse de liderul liberal.

Pe aceeași temă

 

 

„Am dat o declarație, am răspuns la toate întrebările la care am putut să răspund. Ar fi culmea să spun ce m-au întrebat, ce am răspuns. (...) Nu intrăm în detalii. Nu am propus o listă de martori. Ceea ce mă interesează pe mine este ca faptele în care s-au derulat evenimentele și deciziile să fie cercetate. (...) Am dat un răspuns cât se poate de clar, atunci când un clan toxic își bate joc de România și afectează interese fundamentale ale României, nu pot să stau cu mâinile în sân să mă fac că nu văd când sunt afectate interesele României pentru interesele personale ale unui lider politic sau altul”, a declarat Ludovic Orban, la ieșirea din sediul DIICOT.

 

"Eu am fost invitat să dau o declaraţie. Voi da această declaraţie. Voi pune la dispoziţie procurorilor informaţiile pe care le cunosc din media, din surse deschise, urmând ca procurorul să efecteze cercetările în acord cu legea. Sesizarea mea nu se referă la fondul deciziei, ci la modul în care a fost luată. Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au încălcat prevederile legislaţiei în vigoare", a declarat Ludovic Orban, la intrarea în sediul DIICOT.

 

DIICOT a început, pe 28 iunie, ancheta in rem în cazul plângerii penale împotriva premierului Dăncilă.

 

Pe 17 mai, președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice.

 

Plângerea penală o vizează pe premierul Viorica Dăncilă pentru patru infracțiuni: uzurparea funcției, prezentarea cu rea credință de informații președintelui României, înaltă trădare și divulgarea de informații secrete de stat.

 

În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de preşedintele PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22