Ludovic Orban a mulțumit partidelor care au respins „aventura politică” pe care a propus-o PSD

Laurentiu Gheorghe | 31.08.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după ce moțiunea de cenzură a PSD a eșuat, că ce s-a întâmplat în Parlament este un lucru „extrem de benefic pentru România”.

Pe aceeași temă

„Vreau să le mulțumesc formațiunilor care au fost alături de noi și nu au participat la cvorum: PMP, USR, UDMR, minorități naționale, dar si neafiliaților care nu au sprijinit aruncarea într-o aventură politica. Si daca erau prezenți toți parlamentarii PSD nu s-ar fi întrunit numărul de parlamentari necesar. Cu Carmen Dan nu am vorbit. Am avut discuții cu unii parlamentari din ALDE, pe unii am putut sa ii conving, pe altii nu”, a declarat Ludovic Orban, excluzând orice posibilitate de blat între liberali și social-democrați, așa cum a invocat Victor Ponta.

„Ce blat, dacă au depus moțiunea, dacă au făcut tot posibilul să aducă oameni la vot și n-au reușit? Eu am purtat discuții cu orice parlamentar a vrut să vorbească cu mine”, a mai spus el.

Premierul a insistat că moțiunea de cenzură a PSD este în afara Constituției, fiind pentru prima oară când a fost făcut un astfel de demers în vacanța parlamentară.

„Considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi e extrem de benefic pentru România. Guvernul are nevoie de deplină capacitate de exercițiu pentru a rezolva problemele cu care se confruntă România”, a spus Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22