Ludovic Orban anunță miercuri propunerea României pentru postul de comisar european

Laurentiu Gheorghe | 06.11.2019

Liderul grupului Socialiștilor din Parlamentul European, din care face parte și PSD, a avertizat că vor vota împotrivă în cazul în care România nu va nominaliza o femeie pentru acest post.

Pe aceeași temă

Avertismentul lui Iratxe García (eurodeputată din Spania) a apărut într-o dezbatere desfășurată miercuri seară cu președintele ales al Comisiei Europene, relatează Politico, preluat de G4Media.ro.

Sursele de la Bruxelles spun că cele mai probabile propuneri din partea României sunt Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

Candidatul României pentru funcția de comisar european va fi audiat în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în 14 noiembrie, a declarat miercuri pentru HotNews.ro europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați, dar a primit o lovitură după ce Franța l-a propus pe Thierry Breton în locul lui Sylvie Goulard, respinsă de eurodeputați din cauza problemelor de integritate.

În acest moment, comisia von der Leyen e compusă din 15 bărbați și 11 femei.

Socialiștii europeni sunt nervoși și din cauza faptului că au pierdut un post de comisar în detrimentul Popularilor odată cu schimbarea guvernului din România.

Propunerile vor fi făcute în cursul zilei de miercuri, când Ludovic Orban urmează să aibă o convorbire cu Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Euopene, scrie Ziare.com.

Comisia Europeana a prelungit pana peste limita asteptarea unei propuneri de comisar din partea Romaniei, pentru a nu lasa Guvernul Dancila sa isi impuna un om de partid.

Trei propuneri ale Vioricai Dancila (Rovana Plumb, Dan Nica si Victor Negrescu) au fost respinse la Bruxelles in diverse faze ale procesului de desemnare a noii Comisii Europene.

Daca Ursula von der Leyen devine sau nu presedinte al Comisiei Europene in acest an depinde de capriciile politicii romanesti, scria saptamana trecuta Politico, intr-un amplu articol intitulat "Europa sta dupa Romania".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22